O tânără din Sibiu și-a dat în judecată fostul iubit din cauza unor poze pe Facebook, cerându-i acestuia să șteargă imaginile cu ei, de când erau împreună. Dar femeia a pierdut procesul și a fost nevoită să achite și cheltuielile de judecată.

Ea s-a declarat deranjată de faptul că acele imagini încă sunt pe contul de Facebook al fostului iubit, un interpret de muzică populară, și de faptul că în unele apare în costum de baie și a cerut a fi șterse pentru ca alții să nu considere că cei doi ar mai fi împreună, notează Turnul Sfatului.

”Reclamanta a mai menționat că fotografiile pe care pârâtul continuă să le expună în spațiul public – Facebook fiind asimilat spațiului public în condițiile în care fotografiile care o portretizează pe reclamantă au setarea de audiență ‘public’, postarea fiind accesibilă oricui. 

Fie că e vorba de prieteni sau followeri cărora postarea le apare în fluxul știri, de alți utilizatori care au un link direct la postarea respectivă sau chiar persoane care nu sunt logate sau nu au cont de Facebook și care găsesc postarea respectivă prin motoare de căutare sau linkuri postate pe alte pagini de Internet. 

Pozele cu pricina o prezintă pe reclamantă în costum de baie și în alte ipostaze care lasă impresia existenței unei relații amoroase de actualitate între părți, acest aspect reprezentând un mijloc de denigrare față de reclamantă raportat la persoanele din anturajul său și la persoana cu care aceasta are o relație în prezent. 

O tânără din Sibiu și-a dat în judecată fostul iubit din cauza unor poze pe Facebook

Reclamanta susține că folosirea imaginii acesteia în interesul personal al pârâtului, fără acordul acesteia, în spațiul public, excede dispozițiilor legale referitoare la dreptul de liberă exprimare, fiind de natură a-i provoca un prejudiciu de imagine”, conform judecătorului.

”Mai arată pârâtul că s-a observat de către toți prietenii reclamantei de pe rețeaua de socializare că odată cu noua relație a reclamantei și înainte de ștergerea profilului vechi de Facebook de către aceasta, existau poze pe profilul acesteia atât cu pârâtul, cât și cu o altă persoană cu care reclamanta a avut o relație anterior, acest lucru dovedind că nu se creează un real prejudiciu reclamantei, fiind doar deranjat actualul concubin al reclamantei, care i-ar fi cerut acesteia să-i contacteze atât pe pârât, cât și pe cel cu care reclamanta a avut o relație anterioară pentru a le solicita să șteargă fotografiile pe care aceștia le aveau cu reclamanta. 

O tânără din Sibiu și-a dat în judecată fostul iubit din cauza unor poze pe Facebook. Se pare că cel care ar fi fost cu adevărat nemulțumit ar fi actualul iubit.

Astfel, arată pârâtul, că nu reclamanta este cea prejudiciată, ci actualul ei concubin care nu îi accepta relațiile trecute și partenerii de viață, așa încât pârâtul consideră că aceasta nu îi poate cere în mod întemeiat să șteargă anumite fotografii cu aceasta, fotografii cu care reclamanta a fost de acord la data postării. 

Mai susține pârâtul că fotografiile au fost făcute în locuri publice, niciuna dintre ele nu este într-un cadru intim, în fotografii fiind surprinse și alte persoane, fiind expuse în virtutea bunei-credințe, relatând aspecte de la acea vreme, neexistând vreo fotografie expusă recent cu reclamanta din care s-ar putea considera că există o relație actuală”, se mai arată în motivarea hotărârii Judecătoriei Sibiu.

În final, instanța a decis că fotografiile nu sunt de natură să afecteze în vreun fel imaginea tinerei; că din punct de vedere juridic, eventualul prejudiciu creat în 2015 s-a prescris în termenul general de trei ani și a obligat-o pe femeie să îi plătească reclamatului 1.000 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.

sursa articol: stirileprotv

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.