Târgul de Crăciun din Sibiu deschis doar pentru persoanele cu certificat verde. Târgul de Crăciun din Piața Mare de la Sibiu, anulat anul trecut din cauza pandemiei, va avea loc în acest an, în perioada 26 noiembrie-2 ianuarie. Pentru a avea acces, oamenii trebuie să prezinte certificatul verde Covid, au anunțat organizatorii. 

„E oficial! Anul acesta magia Crăciunului revine în Piaţa Mare, în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie! Vom avea o ediţie adaptată noilor condiţii de siguranţă, astfel încât să ne putem bucura pe deplin de Sărbători”, au anunţat, joi, pe Facebook, organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu deschis doar pentru persoanele cu certificat verde. Chiar și așa organizatorii vor impune o serie de restricții în contextul pandemiei:

  • delimitarea perimetrului pentru a putea gestiona accesul participanților;
  • limitarea numărului de persoane prezente simultan în Târg și extinderea spațiilor libere astfel încât să nu se creeze aglomerație;
  • intrarea se va face pe baza certificatului verde.

Târgul de Crăciun din Capitală ar putea fi organizat în Piața Universității

În ceea ce privește târgul din Capitală, primarul Nicușor Dan a declarat joi că va fi organizat unul în Piața Universității, „în condiţiile în care criza sanitară ne lasă”.

„În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Toate costurile pe care Municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul a precizat că a discutat cu membrii Consiliului General despre o posibilă reducere a taxelor pentru ocuparea domeniului public, valabilă doar în acest an.

„Este o propunere pe care am făcut-o consilierilor. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun. Numai că suntem în nişte condiţii pandemice care opresc organizatorii privaţi să aibă prezenţă 100% pe respectivul teren. Şi atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse în condiţiile pandemice de azi şi numai până la sfârşitul acestui an”, a spus el, potrivit Agerpres.

sursa articol: agerpres

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Sibiu BikeCity a ajuns la Sibiu

Sibiu BikeCity a ajuns la Sibiu! In orasul de pe Cibin au aparut deja instalate, stații de service pentru biciclete, dotate cu pompe de aer și ustensile pentru reparații. Astfel, Sibiul este primul oraș din România care implementează sistemul PBSC Urban Solutions, unul dintre liderii globali în soluții de bike sharing și micromobilitate urbană.

Un primar din județul Sibiu vrea să taie ajutoarele sociale!

Un primar din județul Sibiu vrea să taie ajutoarele sociale! Edilul pune…