Daniela Cîmpean cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA Sibiu. Consiliul Județean Sibiu a anunțat marți că i-a solicitat demisia directorului Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș, din cauza actului managerial ”defectuos” al acestuia.

Reacția CJ Sibiu, condus de liberala Daniela Cîmpean vine după ce luni, G4Media a prezentat un document prin care angajaților li se cerea să vină în continuare la muncă fără a avea garanția că vor primi salariile din cauza lipsei banilor. 

”Fără a contesta calitățile științifice ale domnului Silviu Borș, actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este unul defectuos care a dus Biblioteca  Județeană ASTRA Sibiu în situația de a nu-și acoperi cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului, motiv pentru care conducerea Consiliului Județean Sibiu i-a solicitat demisia. 

Considerăm nelegală soluția găsită de domnul manager cu privire la munca neremunerată și prin urmare nu o susținem”, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu.

Daniela Cîmpean cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA Sibiu, din cauza actului managerial ”defectuos” al acestuia

Conducerea CJ Sibiu asigură angajații bibliotecii că ”a făcut toate demersurile către Guvernul României pentru ca, prin rectificarea bugetară, să se aloce sumele prin care să se acopere efectele managementului deficitar al domnului Silviu Borș”.

Angajații Bibliotecii Județene ASTRA au fost invitați în urmă cu câteva zile să semneze o declarație prin care iau act că nu-și vor mai primi salariile până când bugetul nu va fi suplimentat. Aceasta este ultima soluție propusă de conducerea instituției după ce mai multe variante au picat din cauza opoziției angajaților.

”Având în vedere situația prezentată la ședința din data de 08.09.2021 cu angajații Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, privitor la faptul că nu mai sunt fonduri alocate pentru plata drepturilor salariale pe lunile septembrie 2021 – decembrie 2021, suntem de acord să ne continuăm activitatea urmând ca drepturile salariale cuvenite să le primim în caz de rectificare bugetară sau în cazul în care instituția va cumula fonduri din alte surse”, e declarația pe care fiecare angajat a fost rugat să o semneze.

sursa articol: g4media

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.