Avertisment dur lansat de papa Francisc: “Există o eutanasie ascunsă a bătrânilor”. Papa Francisc a lansat luni un avertisment dur pentru a-i proteja pe bătrâni, afirmând că aceștia sunt victimele unei eutanasii ascunse, relatează ziarul italian La Stampa.

Suveranul Pontif a făcut afirmații similiare şi în Mesajul pentru cea de-a XXXVI-a Zi Mondială a Tineretului de pe data de 14 septembrie a acestui an și în timpul audienței cu participanții la adunarea plenară a Academiei Pontificale pentru Viață.

Papa Francisc a relansat apelul pentru “existenţa unui sistem de sănătate gratuit” pe care unele țări îl au deja, “precum Italia și altele, dar pe care nu trebuie să-l piardă, deoarece astfel, ar avea acces doar cei care pot plăti”, şi doar ei “vor avea dreptul la sănătate”.

Acesta a abordat apoi subiectul sensibil al persoanelor de vârsta a treia, spunând că în multe realităţi, persoanele în vârstă sunt considerate “deșeuri, deoarece nu sunt folositoare, însă ele sunt rădăcina înțelepciunii civilizației noastre”.

Avertisment dur lansat de papa Francisc: “Există o eutanasie ascunsă a bătrânilor”. Asistența medicală gratuită și accesibilă “ajută la depășirea inegalităților”

El a vorbit și despre “eutanasierea ascunsă, cea a medicamentelor: sunt scumpe și se prescriu doar pe jumătate, ceea ce înseamnă scurtarea vieții bătrânilor, o acţiune prin care negăm speranța”. Astfel, “viața este aruncată la coş, trebuie să fim atenți la această cultură a deșeurilor. Nu este o problemă care ţine de o lege sau de alta. Este problema deșeurilor”.

“Criza pandemiei a făcut ca atât strigătul pământului, cât și cel al săracilor să răsune și mai puternic”, a continuat el, subliniind că “nu putem fi surzi la acest strigăt dublu, trebuie să-l ascultăm bine!”.

Papa Francisc a mai afirmat că printre “victimele culturii deşeurilor se află copiii pe care nu vrem să îi primim, cu legea avortului care îi trimite înapoi la expeditor și îi ucide. Iar acest lucru a devenit normal, un obicei, un lucru foarte rău, o crimă. Este corect să omori o viață pentru a rezolva o problemă? Este corect să angajezi un asasin pentru a elimina o problemă?”, a întrebat retoric papa Francisc.

Apelul său moralizator împotriva avortului vine la o zi după ce locuitorii micuțul stat San Marino, profund catolic, au votat în procent covârșitor pentru legalizarea procedurii medicale. Referendumul, care a trecut cu peste 77% de voturi “da”, are caracter obligatoriu.

sursa articol: hotnews

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Florida a fost lovită puternic de uraganul Ian

Uraganul Ian a lovit noaptea trecută vestul statului Florida cu o viteză…

Proteste de amploare în Iran

Ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine în Teheran și în…