Un primar din județul Sibiu vrea să taie ajutoarele sociale! Edilul pune piciorul în prag în ceea ce-i privește pe asistații social și cere tăiere acestui tip de sprijin care nu face decât să întrețină un număr mare de adulți care nu muncesc. 

sursa: agrointel

Primarul orașului Dumbrăveni, din județul Sibiu, Emil Dârloșan, vrea ca ajutoarele sociale să fie condiționate de prezența copiilor din familiile defavorizate în școli, iar asistații social să fie monitorizați mai atent de autorități.

Edilii multor sate și orașe se confruntă cu numărul mare de asistați social, oameni care nu muncesc și nu își dau copiii la școală, dar care primesc bani pentru nimic, potrivit sibiulinimagini.ro.

Primarul orașului Dumbrăveni, Emil Dârloșan, a recunoscut, într-o conferință de presă, că se confruntă cu mari probleme legate de persoanele care nu muncesc, dar primesc bani de la stat. Mai mult, familiile aflate în această situație nu fac niciun efort pentru educația copiilor lor.

Un primar din județul Sibiu vrea să taie ajutoarele sociale! ”După mine aș opri toate ajutoarele sociale și le-aș reglementa în funcție de prezența la școală a copiilor!”

”După mine aș opri toate ajutoarele sociale și le-aș reglementa în funcție de prezența la școală a copiilor. Reabilităm școlile, grădinițele, le dăm mâncare la copii numai să meargă, (…). Până alocațiile și ajutoarele sociale se ridică de către părinți și 70 la sută merg pe țigări și alcool nu se va rezolva nimic. Aici trebuie lucrat și condiționat”, a spus primarul Emil Dârloșan.

Totodată, edilul și-a expus punctul de vedere în ceea ce privește construirea unor case de tip familial pentru persoanele cu ajutoare sociale. Mai mult, aceștia vor putea fi mult mai ușor monitorizați.

”În orașul Dumbrăveni avem în derulare, la ora actuală, 12 proiecte cu finanțare de la guvern și cu finanțare europeană (șapte cu finanțare guvernamentală – prin PNDL II, iar restul cu fonduri europene). 

Proiectele se referă la reabilitarea instituțiilor de învățământ – grădinițe și școli – din orașul Dumbrăveni și din satele aparținătoare, respectiv Șaroșu pe Târnave și Ernea, eficientizarea rețelei publice de iluminat stradal și dotarea căminului cultural din Șaroș pe Târnave (finanțare AFIR). 

Unul dintre cele mai mari proiecte este finanțat pe POR, Axa 13.1, și se referă la reabilitarea și modernizarea centrului orașului Dumbrăveni și înființarea Centrului de Zi – reabilitare și modernizare clădire existentă. Valoarea proiectului se ridică la 20.127.886,96 lei”, a punctat edilul din Dumbrăveni.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.