A fost găsită moartă șefa firmei pirotehnice inculpată în Dosarul Colectiv. Daniela Niță, șefa firmei pirotehnice inculpată în Dosarul Colectiv, a fost găsită moartă în locuința sa. Femeia primise cea mai mare pedeapsă în primă instanță, de 12 ani și 8 luni. La finalul lunii septembrie urmează să fie dată decizia finală în dosarul Colectiv.

Polițiștii Direcției Generală de Poliţie a Municipiului București au fost sesizați cu privire la faptul că într-un apartament din sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că femeia este Daniela Niță, administratorul firmei care a organizat show-ul pirotehnic în urma căruia s-a produs tragedia de la Colectiv.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.

A fost găsită moartă șefa firmei pirotehnice inculpată în Dosarul Colectiv. Femeia primise cea mai mare pedeapsă din dosar

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Până la momentul publicării acestui articol, nu se cunoșteau cauza morții, dar nu au fost găsite urme de violență pe trupul femeii.

Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Ce s-a întâmplat în clubul „Colectiv”

La 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv avea loc concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care își lansa un nou album. Sute de fani au intrat în încăpere printr-un container, o improvizație în care zeci de persoane aveau să rămână blocate după izbucnirea flăcărilor în încercarea de a se salva.

În momentul în care scânteile de la niște artificii au aprins materialul izolator al încăperii, cei din club s-au grăbit să iasă afară, dar când au deschis ușile, a intrat oxigenul, care a alimentat flăcările și acestea au cuprins întreaga încăpere ca o explozie. 153 de secunde a durat incendiul, suficient pentru ca destinul a sute, chiar mii de persoane să fie schimbat.

65 de oameni au murit, iar alte sute de persoane au fost rănite. Unii dintre ei primesc în continuare tratament pentru a-și relua, pe cât se poate, viața.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.