“Respect României” Populația din Grecia impresionată de pompierii români, foarte apreciați în presa din Grecia, dar și de populație, pentru modalitatea de intervenție la incendiile devastatoare, care mistuie zone întregi din țară.

Grecii spun că viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive ale pompierilor români sunt uimitoare, iar rețelele de socializare sunt pline de mesaje de mulțumire față de aceștia.

”Ce au făcut pompierii români imediat ce au ajuns în Evia și grecii i-au privit ca pe niște extratereștri?Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a lupta cu incendiile într-adevăr par să provină de pe altă planetă. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent cu servicii de logistică și catering.

Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate pe 60 de metri distanță, s-au grăbit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate, pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți ar putea crede”, scrie presa din Grecia.

“Respect României” Populația din Grecia impresionată de pompierii români care sunt “organizați și disciplinați ca furnicile”

”Pompierii români au venit la Euboea cu utilajele și transportatorul lor. Au înființat un sediu independent (l-au construit peste noapte) cu sursă de alimentare și iau apă din infinitele fluxuri și rezervoare locale. Sunt organizați și disciplinați ca furnicile. Ne întreabă de ce nu am stins focul cu foc, e o practică internațională… Respect României” a scris pe contul său, un localnic.

Și contul de Facebook al IGSU a fost asaltat de comentariile grecilor care le mulțumesc pompierilor români. Pompierii români sunt foarte apreciați în presa din Grecia, dar și de populație, pentru modalitatea de intervenție la incendiile devastatoare, care mistuie zone întregi din țară.

”Acești oameni care ni s-au alăturat din toate țările, pompierii greci, voluntarii și locuitorii care se lupta sa stingă un incendiu colosal merita sa ieșim ii aplaudam cu toții asa cum au fost aplaudați medicii pe timp de carantina… eu locuiesc în Evia.

Doamne ajuta sa se termine totul cu bine (vorba vine deoarece pentru mulți oameni bine nu va mai fi)… Respect tuturor celor care se lupta zi și noapte, celor care le duc alimente și apa. Mulțumim!!!!”

România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii

În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, vineri, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia. Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze, a anunțat DSU.

Totodată, important de menționat este faptul că România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii.

sursa articol: alba24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.