AUR dorește să inițieze o lege anti-LGBT pe modelul Ungariei.  Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) vrea să inițieze un proiect de lege care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex.

În acest sens, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții AUR își chestionează simpatizanții dacă doresc să susțină “un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești”.

“Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) inițiază demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al partidului.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, suține deputatul George Simion, co-președinte AUR.

AUR dorește să inițieze o lege anti-LGBT pe modelul Ungariei. George Simion “Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor!”

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBT nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor.”, susține senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Totodată pe pagina de Facebook, AUR își chestionează simpatizanții: “Doriți ca AUR să inițieze un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești? Răspundeți în comentarii!”.

Guvernul Orban a emis o lege controversată prin care interzice promovarea ”propagandei LGBT” în rândul minorilor, lege care a determinat Comisia Europeană să demareze procedura de infringement împotriva Ungariei.

Legea interzice discutarea în școli a subiectelor care țin de persoanele gay sau transgender, pe motiv că informarea elevilor cu privire la aceste subiecte ar fi echivalentă cu ”propaganda pro-LGBT”.

Legea a intrat în vigoare luna trecută, însă, în urma tensiunilor de la ultimul Consiliu European și a procedurii de infringement, premierul Viktor Orban a anunțat că dorește organizarea unui referendum care să valideze actul normativ.

Unele state UE au reacționat față de legea controversata, iar procedura de infringement ar putea afecta accesul Ungariei la fonduri europene.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.