România stă pe o comoară naturală de miliarde de dolari Dacă mai era  nevoie de o confirmare suplimentară a faptului că România este o țară bogată în resurse, tocmai a fost descoperit un important zăcământ de gaze naturale și urmează exploatarea lui.

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de un fond de investiții al miliardarului Sebastian Kulczyk, a descoperit un nou câmp de gaz în perimetrul Satu Mare, similar celui identificat anterior la Moftinu. Anunțul vine la scurt timp după ce Serinus a finalizat lucrările de forare la o nouă sondă intitulată Săncrai-1. Aceasta este situată la aproximativ 8 kilometri de proiectul Moftinu.

Conform datelor obținute de profit.ro, Săncrai-1 a reușit să foreze până la o adâncime de aproximativ 1600 de metri, iar lucrările au fost finalizate cu 5 zile mai devreme, comparativ cu estimările inițiale. În acest fel, s-a ajuns și la o reducere a costurilor de aproximativ 19%, comparativ cu estimarea inițială. Sonda este acum pregătită pentru producția comercială.

România stă pe o comoară naturală de miliarde de dolari. 510 milioane de metri cub de gaze naturale în regiunea Satu Mare

Nu a durat mult de la publicarea anunțului până când acțiunile Serinus s-au apreciat cu 6,5% pe bursa de la Londra în urma anunțului.

Ca referință, Serinus exploatează, prin intermediul subsidiarei Serinus Energy România (fosta Winstar Satu Mare) întregul perimetru de hidrocarburi Satu Mare. În regiune, tocmai a identificat rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

Vestea bună vine la aproximativ doi ani după ce compania poloneză a început producția comercială la Moftinu, în aprilie 2019. Nu a durat mult până când Serinus a semnat un contract cu Vitol Gas, cel mai mare trader independent de energie din lume, pentru a comercializa gazele extrase din România.

În același timp, printr-un contract cu Conpet, operatorul sistemului național de transport al țițeiului și condensatului, polonezii vor duce condensatul extras odată cu gazele naturale de la Moftinu către rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom.

sursa articol: playtech

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.