Turul Ciclist al Sibiului debutează în acest weekend cu echipe de pe 5 continente. În perioada 3-6 iulie va avea loc cea de-a XI-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului, eveniment sportiv inclus în calendarul competițional european al Union Cycliste Internationale, fiind înregistrată la categoria M.E. 2.1.

Competiția este deschisă sportivilor de categorie Elită și sub 23 ani și reunește anul acesta la start 28 de echipe de pe 5 continente, ceea ce înseamnă un număr de 168 de cicliști profesioniști. Concurenții vor avea de parcurs un Prolog contra timp, în centrul istoric al Sibiului de 2,5 km și un număr total de peste 500 km în 3 etape.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 2 iulie, la ora 19.45, în Piața Mare, când vor fi prezentate echipele participante. Bine-cunoscutul și mult așteptatul prolog se va desfășura sâmbătă, 3 iulie, începând cu ora 17, pe următorul traseu din centrul istoric: Piața Mare – Piața Mică – Piața Huet – str. Alexandru Odobescu – str. Centumvirilor –  str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Samuel von Brukenthal – Piața Mare – str. N. Bălcescu – str. Cetății – str. Papiu Ilarian – str. Tipografilor – Piața Schiller – str. Arhivelor – Piața Mare.

Turul Ciclist al Sibiului debutează în acest weekend cu echipe de pe 5 continente. În perioada 3-6 iulie va avea loc cea de-a XI-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului, eveniment sportiv inclus în calendarul competițional european al Union Cycliste Internationale, fiind înregistrată la categoria M.E. 2.1.

Turul Ciclist al Sibiului debutează în acest weekend cu echipe de pe 5 continente. Ediția din acest an are și o cursă specială, dedicată celor mai mici dintre bicicliști

Zilele de 4,5 și 6 iulie sunt rezervate celor trei etape ale competiției, traseul acestora parcurgând împrejurimile Sibiului și ajungând până la Păltiniș și Bâlea Lac. În cadrul proiectului „Turul Ciclist” se desfășoară și două competiții conexe.

În data de 3 iulie, în Piața Mare, cei mai tineri cicliști cu vârsta între 5 și 12 ani vor lua parte la concursul de biciclete Green Day Kids care constă în parcurgerea unui traseu în regim de viteză printre jaloane.

În data de 4 iulie va avea loc competiția King of the Mountain, cu plecare de la Curmătura Ștezii și sosire la Păltiniș. Concursul de cățărare va avea startul comun, sosirea comună și traseul comun a două curse, una pentru posesorii de cursiere „King of the Road” și alta pentru posesorii de MTB „King of the Off-Road”. Ambele curse se desfășoară pe șosea.

Turului Ciclist al Sibiului este un eveniment organizat de Asociația Clubul Sportiv Sibiu Sport Project și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2021.

Detalii complete despre eveniment, găsiți aici

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient.