Cripto-jaful secolului: 3.6 miliarde de dolari în Bitcon furate de doi frați. Putem fi martorii celei mai mari fraude cu criptomonede din istorie, după ce, doi frați din Africa de Sud au dispărut împreună cu 3,6 miliarde de dolari în Bitcoin. Banii virtuali s-au evaporat de pe platforma lor de investiții în criptomonede.

O firmă de avocatură din Cape Town angajată de investitorii platformei spune că nu a putut da de urma celor doi frați și că au raportat acest lucru la o unitate de elită a poliției sud-africane, The Hawks (șoimii). De asemenea, au fost avertizate toate platformele de tranzacționare de criptomonede din întreaga lume, în cazul în care cineva încearcă să convertească banii dispăruți.

Dispariția celor aproximativ 69.000 de monede – care valorau peste 4 miliarde de dolari în aprilie, când Bitcoin a ajuns la 60.000 de dolari – ar reprezenta cel mai mare furt de criptomonede din istorie. Incidentul ar putea stimula eforturile autorităților de a reglementa această piață, pe fondul creșterii cazurilor de fraudă.

Primele semne că ceva nu e în regulă au apărut în aprilie, când Bitcoin a ajuns la valori record. Directorul operațional al Africrypt, Ameer Cajee, cel mai mare dintre cei doi frați, a informat clienții că firma a fost victima unui atac cibernetic. El le-a cerut să nu raporteze incidentul autorităților, deoarece acest lucru ar încetini procesul de recuperare a banilor. Dar unii clienți sceptici au contactat firma de avocatură Hanekom Attorneys, iar un alt grup a cerut intrarea în insolvență a Africrypt.

„Am intrat imediat la bănuieli, pentru că anunțul implora investitorii să nu ia măsuri legale.”, au spus avocații de la Hanekom. Ei au adăugat că angajații Africrypt au pierdut accesul la platformă cu șapte zile înainte de presupusul atac.

Ancheta companiei de avocatură a constatat că fondurile Africrypt au fost transferate din conturile sale din Africa de Sud și din portofelele virtuale ale clienților, iar monedele au trecut prin mai multe platforme, pentru a li se pierde urma.

Apelurile la numărul de mobil al lui Cajee erau direcționate către serviciul de mesagerie vocală. El și fratele său, Raees, în vârstă de 20 de ani, au înființat Africrypt în 2019 și au oferit profituri excelente pentru investitori. Apelurile pe telefonul lui Raees au ajuns, de asemenea, tot la mesageria vocală. Site-ul companiei este căzut.

Dispariția criptomonedelor vine după ce, anul trecut, un alt trader sud-african de Bitcoin, Mirror Trading Internațional, s-a prăbușit. Pierderile au totalizat aproximativ 1,2 miliarde de dolari în cea mai mare fraudă cu criptomonede din 2020. Investitorii Africrypt vor pierde de trei ori mai mult.

Autoritatea de reglementare a sistemului financiar din Africa de Sud analizează situația Africrypt, dar nu poate deschide o investigație oficială, deoarece criptomonedele nu sunt considerate în mod legal produse financiare, a spus șeful autorității, Brandon Topham. Poliția nu a răspuns la solicitarea Bloomberg de a comenta situația.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..