Creșă și grădiniță nouă cu 140 locuri în Piața Cluj. Primaria Sibiu anunta ca s-a aprobat proiectul construirii unei noi grădinițe și creșe în Piata Cluj, cu un buget în valoare de aproape 10 mil de lei.

„Indicatorii tehnico-economici pentru construcția unei noi creșe și grădinițe lângă școala nr.12 din zona Piața Cluj, o investiție estimată la peste 9,8 milioane de lei, au fost aprobați de Consiliul Local. Următorul pas este contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise. Creăm astfel încă 140 de locuri pentru copiii de creșă și grădiniță și facem încă un pas spre acoperirea cererii tot mai mari de locuri.” a declarat primarul Astrid Fodor, în comunicatul de pe site-ul Primăriei Sibiu

Noua unitate de învățământ va fi construită în proximitatea școlii 12, la parter urmând să funcționeze creșa cu o capacitate de 60 de locuri pentru antepreșcolari, iar la etaj o grădiniță cu 80 de locuri pentru preșcolari.

Clădirea va fi o construcție nouă și modernă, cu subsol, parter și etaj, având o suprafață de 1567 m2 și următoarele amenajări:

  • 3 săli de clasă cu dormitor și dotări sanitare destinate creșei;
  • 4 săli de grupă cu dormitor și dotări destinate grădiniței;
  • o sală multifuncțională cu spațiu de joacă, respectiv de luat masa;
  • un cabinet medical și izolator cu grup sanitar propriu;
  • spațiu pentru înfășat, termometrizare, dușuri și toalete;
  • spații tehnico-gospădărești: bucătărie, oficiu alimente, spălătorie/uscătorie, depozit rufe curate, vestiare și oficiu personal

Creșă și grădiniță nouă cu 140 locuri în Piața Cluj. Proiectul include iluminare eco cu LED și acoperiș cu panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei în sezonul cald.

Clădirea va fi izolată termic, încălzirea și apa caldă vor fi asigurate de o centrală termică, iar pentru o eficiență energetică mai mare corpurile de iluminat vor fi echipate cu surse de iluminat LED. Acoperișul va fi unul de tip terasă necirculabilă unde vor fi amplasate 134 panouri fotovoltaice și două panouri solare. Panourile vor asigura încălzirea apei pentru consumul menajer în sezonul cald.

Noua construcție va fi adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilități prin  rampe de acces, iar pentru deplasarea pe verticală se va monta o platformă care urmărește linia scărilor. Pentru persoanele nevăzătoare vor fi instalate covoare tactile.

La parterul clădirii va fi amplasat un grup sanitar adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilități locomotorii, iar la toate ieșirile de evacuare vor fi amplasate informații vizuale clare și planuri tactile privind evacuarea la incendiu.

Pentru siguranță, unitatea va fi dotată cu instalații de detecție, semnalizare și avertizare efracție, se vor monta instalații de supraveghere video și un sistem de control al accesului în clădire.

În curtea clădirii se va amenaja un loc de joacă, alei, spațiu verde cu arbori și gazon și locuri de parcare.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.