Ziua Universală a Iei sărbătorită la Muzeul ASTRA. Cu acest prilej, la Muzeul ASTRA vor avea loc două ateliere demonstrative, organizate în 24 și 25 iunie 2021.

Evenimentul va cuprinde prezentarea de meșteșuguri și arte populare tradiționale menite să îi familiarizeze pe cei interesați cu tehnica confecționării icoanelor pe vatră și a simbolurilor cusute pe ie, pictate pe sticlă, lemn sau piatră.

Program 24 iunie 2021, joi, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului:

Atelierul de icoane de vatră: Contururi de Sfinți cu participarea elevilor Liceului Tehnologic Special “Beethoven” din Craiova, coordonați de prof. instructor Ionuț Smarandache. Copiii cu deficiențe de auz au găsit în acest meșteșug un mijloc de exprimare, și de ce nu de terapie, participând de ani de zile la evenimentul de talie națională Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale și obținând rezultate notabile de fiecare dată.

  • Locație: Gospodăria țărănească din Stolojani, județul Gorj;
  • Interval orar: 10.00-13.00; 14.00-17.00;

Atelierul de motive tradiționale de pe cămăși scrise pe sticlă, lemn și piatră susținut de doamna profesor instructor Benonia Centea își propune să aducă în atenția vizitatorilor muzeului motivele și simbolurile ce ornamentează cămașa tradițională, să ofere persoanelor doritoare informații despre simbolistica acestor modele și să le transpună prin tehnici de pictură pe diferite suporturi.

  • Locație: Gospodăria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj;
  • Interval orar: 10.00-13.00; 14.00-17.00;

Conferința online: 16.00-18.00;

Concert susținut de Școala Populara de Arte si Meserii Ilie Micu, coordonator Alina Pinca

  • Locație: Târgul de țară;
  • Interval orar: 13-15:30

Ziua Universală a Iei sărbătorită la Muzeul ASTRA. Vizitatorii care vor veni îmbrăcați în ie sau cămăși tradiționale, vor avea acces gratuit în Muzeul ASTRA

Program 25 iunie, vineri, ateliere demonstrative interactive:

Atelierul de icoane de vatră: Contururi de Sfinți cu participarea elevilor Liceului Tehnologic Special “Beethoven” din Craiova, coordonați de prof. instructor Ionuț Smarandache.

  • Locație: Gospodăria țărănească din Stolojani, județul Gorj;
  • Interval orar: 10.00-13.00; 14.00-17.00;

Atelierul de motive tradiționale de pe cămăși scrise pe sticlă, lemn și piatră susținut de doamna profesor instructor Benonia

  • Locație: Gospodăria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj;
  • Interval orar: 10.00-13.00; 14.00-17.00

Atelierele vor fi organizate cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2. În baza biletului de intrare în muzeu și cu ajutorul unei hărți, vizitatorii vor identifica locația în care se va desfășura atelierul.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient.