Premierul Florin Cîțu – întâlnire cu mediul de afaceri din Sibiu. Prim-ministrul al României, însoțit de doamna Raluca Turcan, Ministrul muncii și protecției sociale, a fost prezent sâmbătă, 12 iunie la Sibiu pentru a se întâlni cu mediul de afaceri din zonă. La aceste întâlniri a fost invitată să participe și Primarul Astrid Fodor.

Întâlnirea din acest weekend a avut loc sub aspectul unui dialog deschis între autoritățile centrale, locale și mediul de afaceri sibian. Premierul a oferit ocazia tuturor celor implicați, de la autoritățile locale și până la mediul de afaceri sibian, posibilitatea de a-i transmite direct principalele probleme cu care se confruntă, dar și soluții pentru rezolvarea acestora.

Reprezentanții mediului economic sibian au ridicat în cadrul discuțiilor probleme concrete care țin de legislație, infrastructură, forța de muncă și formarea acesteia, cât și alte teme. Majoritatea a primit răspuns în cadrul întâlnirii, câteva teme rămânând să fie analizate cu miniștrii de resort.

Premierul Florin Cîțu – întâlnire cu mediul de afaceri din Sibiu despre atragerea de fonduri europene de 700 mil de eur

Am apreciat deschiderea spre dialog a prim-ministrului Cîțu. O atitudine pe care rar am întâlnit-o în relația cu autoritățile centrale. Au fost discuții directe și aplicate, cu o abordare corectă și profesionistă a temelor ridicate. Domnul Prim-ministru ne-a oferit atât nouă, celor din administrația locală, dar mai ales mediului investițional local, posibilitatea de a-i transmite direct principalele probleme cu care ne confruntăm și să îi propunem soluții.

Prezența domnului Prim-ministru în Sibiu este de apreciat. Pentru mine, în calitate de primar, a fost o ocazie excelentă de a discuta direct cu premierul despre proiectele de amploare pe care lucrăm și în care contăm și pe sprijinul autorităților centrale. Fie că este vorba de chestiuni juridice care privesc anumite proprietăți ale Statului în municipiul nostru, fie că este vorba de proiecte finanțate din fonduri europene prin PNRR sau prin alt program.

Vorbim de un portofoliu de proiecte in valoare de aproape 700 de milioane de euro. Pentru a reuși sa atragem aceste fonduri europene nerambursabile avem nevoie de sprijinul Guvernului. Mă bucur că am găsit deschidere din partea domnului prim-ministru – a declarat pentru publicațiile de stiri sibiu, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev