Ziua în care se va călători doar cu ajutorul paşaportului de vaccinare pare că e tot mai aproape. Liderii Uniunii Europene au discutat despre asta în cadrul unui summit desfăşurat ieri seară.

„Ne aşteptăm să avem paşapoartele de vaccinare gata înainte de începutul verii, dar nu pot să garantez acest lucru mai mult decât pot să garantez că vaccinurile vor fi livrate la timp”, a declarat Angela Merkel.

Austria, Grecia, Italia, Spania şi Bulgaria sunt ţările care îşi doresc introducerea paşaportului, ca să sprijine economia.

Însă, în privinţa României, Klaus Iohannis spunea în luna ianuarie că nu ar fi de acord cu un astfel de certificat.

„Personal, nu consider că acesta este de o idee bună. Prin acesta s-ar crea un cadru de discriminare care este, pur şi simplu, inacceptabil. Eu sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi acest certificat va exista şi la noi, însă el trebuie folosit pentru motive medicale”, spunea preşedintele Iohannis.

Sursa articol: https://www.mediafax.ro/externe/pasaportul-covid-este-tot-mai-aproape-liderii-ue-au-dezbatut-problema-19934907 
Credit foto: Envato/ davidpereiras

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..