Începând de vineri, indicatorul privind cazurile de Covid se calculează altfel. În calcul vor fi incluse şi focarele. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, susţine că vor fi afectate localităţile mici.”,

Vlad Voiculescu spunea că se schimbă modul în care se calculează indicatorul infecţiilor cu noul coronavirus şi se aplică „noi reguli". 

Astfel, vor fi incluse şi focarele.

Noul calcul corespunde standardelor internaţionale, spunea ministrul Sănătăţii: „Regulile rămân exact aceleaşi, indicatorul se calculează un pic diferit”.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spunea că odată cu aplicarea acestei noi metode de calcul oraşele mari, cum este Capitala, vor fi prea puţin afectate.

„ Fără aceste focare incidenţa ar fi fost (în Bucureşti – n.r. ) de 2,40 fără focare astăzi (joi – n.r.). Cu focare este 2,42, aşadar o diferenţă de doar 0,02 la mie. În mai mare măsură, aritmetic, vor fi afectate de modul acesta de calcul localităţile mici, unde există, de exemplu, un centru rezidenţial şi evident acolo dacă apar 50 – 60 de cazuri pozitive se poate dubla numărul de cazuri pozitive din localitatea respectivă şi indicele să crească foarte mult. Pentru municipiul Bucureşti, această nouă modalitate de calcul spun că nu afectează” , a spus Berbeceanu la Antena 3.

Sursa articol: https://www.mediafax.ro/social/indicatorul-privind-cazurile-de-covid-se-calculeaza-altfel-incepand-de-vineri-ce-presupune-noul-calcul-19934943 
Credit foto: Envato/ratmaner

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.