În fiecare an pe 27 ianuarie se marchează Ziua Internaţională de comemorare a Victimelor Holocaustului. În urmă cu opt decenii a început cel mai mare genocid al tuturor timpurilor.

Şase milioane de evrei au suferit cruzimea umană declanşată de regimul nazist în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Copii, bunici, părinţi au aflat fără vreo vină ce înseamnă iadul pe Pâmânt, la propriu.

În după-amiaza acestei zile, porţile lagărului Auschwitz s-au deschis pentru a-i elibera pe deţinuţi. Organizaţia Naţiunilor Unite nu vrea uitată această filă neagră a istoriei.

În memoria victimelor, se va ţine o ceremonie unde supravieţuitorii Holocaustului şi liderii din Statele Unite şi Europa amintesc responsabilitatea pe care o avem cu toţii de a evita repetarea unei astfel de tragedii.

Sursa. articol: Mediafax

Credit foto: Envato/ twenty20photos

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..