Coronavirus Marea Britanie (UK) – Marea Britanie începe luni vaccinarea cu serul COVID-19 Oxford-AstraZeneca. Peste 500.000 de doze de vaccin anti coronavirus sunt gata de utilizare. Boris Johnson: Ar putea urma restricţii mai dure în Marea Britanie.

 Primele doze anti COVID-19 de la Oxford-AstraZeneca vor fi administrate începând de luni, pe măsură ce Marea Britanie accelerează programul de vaccinare, scrie  BBC .

  Brian Pinker, în vârstă de 82 de ani, a devenit prima persoană din lume vaccinată cu serul Oxford-AstraZeneca.

  Vaccinul împotriva SARS-CoV-2 dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford va fi administrat în şase spitale din Oxford, Londra, Sussex, Lancashire şi Warwickshire. În acest moment, sunt disponibile 530.000 de doze din cele 100 de milioane comandate. Alte vaccinuri vor fi trimise în cursul săptămânii către sute de servicii medicale şi case de îngrijire din Marea Britanie, transmit reprezentanţii Departamentului de Sănătate şi Îngrijire Socială (DHSC).

  Acest „moment de răscruce” a fost descris de ministrul britanic al Sănătăţii drept unul esenţial în lupta împotriva coronavirusului. Matt Hancock speră ca vaccinurile să ajute la reducerea infecţiilor şi să permită în cele din urmă ridicarea restricţiilor.

  Totuşi, prim-ministrul Marii Britanii avertizează că, pe termen scurt, ar putea fi necesare reguli mai stricte. Boris Johnson a declarat că  restricţiile regionale  din Anglia sunt, cel mai probabil, „pe cale să devină mai dure”, cu scopul de a controla  răspândirea rapidă a noii tulpini SARS-CoV-2 .

  Deoarece creşterea recentă a cazurilor de COVID-19 pune presiune asupra sistemului sanitar,  Marea Britanie a accelerat procesul de vaccinare , planificând administrarea celor două doze necesare la o distanţă de 12 săptămâni. Iniţial, între administrarea vaccinurilor era stabilită o perioadă de 21 de zile. De altfel, britanicii au decis şi  combinarea dozelor în situaţii excepţionale .

   Vaccinul Pfizer-BioNTech  a fost primul aprobat în Marea Britanie şi peste un milion de oameni au fost imunizaţi cu doza nr. 1, începând cu  Margaret Keenan , în data de 8 decembrie.  Serul Oxford-AstraZeneca  este mai uşor de distribuit şi administrat, fiind depozitat la temperaturi mult mai accesibile decât cel Pfizer-BioNTech. Acesta din urmă trebuie menţinut la -70 grade Celsius.

  Duminică, Marea Britanie a raportat peste 50.000 de noi cazuri de COVID-19, pentru a şasea zi consecutivă. În aceste condiţii, Partidul Laburist solicită un al treilea blocaj naţional în Anglia.

  Irlanda de Nord şi Ţara Galilor se află, în prezent, sub blocaje proprii, iar miniştrii cabinetului scoţian se vor întâlni pentru a stabili necesitatea introducerii unor măsuri suplimentare.

Sursa articol: Mediafax

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii!

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii. Președintele țării a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației. La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.