PSD, PNL, USR PLUS, AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor) şi UDMR au trecut pragul electoral la alegerile de duminică şi vor forma viitorul Parlament, potrivit datelor finale anunţate de Biroul Electoral Central. PMP şi Pro România nu au trecut pragul electoral.

PSD a obţinut la Camera Deputaţilor 28,9%, iar la Senat 29,32%

PNL a primit 25,19% la Camera Deputaţilor, în timp ce la Senat a primit 25,58%.

La Camera Deputaţilor, USR PLUS a înregistrat 15,37% din voturi şi 15,86% la Senat.

AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaţilor şi 9.17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaţilor şi 5,89% la Senat.

PMP şi Pro România nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaţilor şi 4,93% la Senat, în timp ce Pro România a obţinut 4,09% la Camera Deputaţilor şi 4,13% la Senat.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.