Parcul Piața Cluj transformat într-o zonă pentru relaxare și odihnă. Cu o investiție totală de peste 1 milion de lei, în parcul Piața Cluj a fost amenajat și un loc de joacă pentru copii!

“Parcul din Piața Cluj avea nevoie de împrospătare. Înainte, vegetația era neîngrijită, aleile erau neamenajate, iar locul de joacă avea echipamente puține și depășite moral. Prin aceste lucrări am reușit să îl transformăm într-o zonă funcțională.

Un spațiu public viu, cu bănci pentru odihnă, mese și alei bine amenajate. A fost creat și un spațiu plăcut și atractiv pentru cei mici, păstrând arborii existenți și împrospătând verdeața din zonă.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Parcul Piața Cluj transformat într-o zonă pentru relaxare și odihnă. Lucrări în valoare de peste 1 milion de lei!

În acest spațiu delimitat de străzile Kiev, Timișoara și Paris s-au executat următoarele lucrări:

  • aleile au fost reabilitate;
  • iluminatul public a fost modernizat, fiind asigurat prin corpuri de iluminat cu LED; în zonă a fost instalat un hot spot pentru internet wireless gratuit, precum și stâlpișori prevăzuți cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile;
  • s-a amenajat o fântână arteziană în centrul parcului;
  • s-a creat un loc de joacă nou și complex, împrejmuit pentru siguranța copiilor; aici, cei mici vor găsi diverse leagăne și cățărătoare, dar și jocuri educative pe asfalt prin care pot învăța planetele sistemului solar; adunări și înmulțiri; regulile de circulație de bază sau se pot juca într-un labirint desenat pe alei;
  • S-a amenajat o zonă de workout cu aparate pentru genuflexiuni, tracțiuni sau flotări;
  • Parcul a fost dotat cu mobilier, bănci, coșuri de gunoi și rastele pentru biciclete.

O lucrare importantă a fost întreținerea și revigorarea zonei verzi. Arborii existenți au fost păstrați în totalitate, iar la finalul lunii octombrie, atunci când scad temperaturile, iar vegetația intră în repaus, vor mai fi plantați încă 10 arbori. De asemenea, gazonul a fost complet împrospătat.

Valoarea investiției din bugetul local s-a ridicat la 1,15 milioane lei.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.