Astrid Fodor: vizită de lucru la Ministerul Finanțelor Publice. Marți, 3 noiembrie, primarul Astrid Fodor a participat la o întâlnire de lucru între reprezentații Asociației Municipiilor din România; Secretarul de Stat în Ministerul Finanțelor Publice, domnul Sebastian Burduja  și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, domnul Ion Ștefan.

“Cel mai important subiect discutat a vizat cota din impozitul pe venitul global care revine de drept administrațiilor locale. Respectiv menținerea acesteia la nivelul de 65% stabilit pentru anul curent.

Astfel, s-a convenit necesitatea adoptării unui act normativ prin care să se modifice legislația în vigoare, fixându-se clar cota din impozitul pe venit pentru anul 2021.

În caz contrar, există riscul revenirii, cel puțin până la aprobarea bugetului de stat pentru 2021, la cota de 41,75 %, prevăzută de legislația în vigoare.” a declarat, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stabilirea unei cote cât mai mari din impozitul pe venit plătit de sibieni către bugetul de Stat înseamnă pentru Sibiu completarea veniturilor proprii ale Municipiului cu fonduri care vor fi utilizate pentru lucrări și servicii publice.

Astrid Fodor: vizită de lucru la Ministerul Finanțelor Publice. Ce s-a discutat?

Principalele teme discutate în cadrul întâlnirii au fost:

  • Aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 care să intre în vigoare în ianuarie 2021. Un aspect important pentru stabilirea din timp a bugetelor locale care depind de aprobarea Bugetului de Stat.
  • Stabilirea prin Legea Finanțelor Publice Locale a cotei din impozitul pe venit ce revine administrației publice locale si eliminarea practicii de modificare a acestei cote anual prin Legile de aprobare a bugetului de stat din fiecare an.
  • Reglementări în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și autorizării executării lucrărilor de construcții.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev