Alegeri prezidențiale SUA 2020 – Cine conduce în sondaje? Americanii își votează pe 3 noiembrie noul președinte. Democratul Joe Biden are un avantaj de 8 puncte față de Donald Trump în cursa electorală pentru Casa Albă. Asta arată cel mai recent sondaj realizat la nivel național, de Fox News.

Biden conduce în sondaje cu 52 de procente, față de cele 44% ale lui Donald Trump. Avansul candidatului deomcrat a scăzut față de ultimul sondaj realizat de Fox News. În urmă cu două sptămîni, Biden avea un scor de 53%, față de 43 Trump. Două procente dintre alegători au declarat că susțin un alt candidat, iar alți 2% sunt indeciși.

Cele mai multe sondaje realizate în ultimele zile îl dau câștigător pe Biden cu un avans de 8-11 procente, arată Real Clear Politics.

  • Economist/YouGov (27 octombrie): 54% Biden – 43% Trump;
  • Reuters/Ipsos (27 octombrie): 52% Biden – 42% Trump;
  • CNN (26 octombrie): 54 Biden – 42% Trump;
  • CNBC (24 octombrie): 51 Biden – 40% Trump.
Alegeri prezidențiale SUA 2020 - Cine conduce în sondaje? Americanii își votează pe 3 noiembrie noul președinte. Democratul Joe Biden are un avantaj de 8 puncte față de Donald Trump în cursa electorală pentru Casa Albă. Asta arată cel mai recent sondaj realizat la nivel național, de Fox News.

Începând cu luna septembrie, Binden s-a menținut la 51-53 de procente în preferințele alegătorilor. Situațiea este diferită de cea din urmă cu patru ani, când nici Hillary Clinton și nici Donald Trump, cei doi contracandidați de la acea vreme, nu au reușit să treacă de scorul de 48% în sondajele premergătoare scrutinului.

Alegeri prezidențiale SUA 2020 – Cine conduce în sondaje? Trump este preferatul bărbaților albi și creștinilor evangheliști din zonele rurale.

Sondajul realizat de Fox News arată că Trump conduce în preferințele de vot ale bărbaților albi, ale americanilor din zonele rurale și în rândul creștinilor evangheliști albi.

Pe de altă parte, femeile din zonele suburbane, hispanicii, alegătorii de culoare și tinerii sub 30 de ani îl susțin pe Joe Biden.

La fel ca Donald Trump şi Joe Biden, peste 86 de milioane de americani, din peste cei 230 de milioane de alegători, au votat anticipat.

Sâmbătă, Joe Biden s-a deplasat alături de fostul preşedinte Barack Obama în Michigan pentru două întâlniri “drive-in” la care a fost invitat cântăreţul Stevie Wonder. Donald Trump va face campanie într-un alt stat-cheie: Pennsylvania.

sursa: realclearpolitics

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..