5 ani de la tragedia Colectiv – lanţ uman în București, în memoria victimelor. Câteva sute de persoane au format vineri seară un lanţ uman între Curtea de Apel Bucureşti și fostul club Colectiv.  

sursa foto: facebook\colectiv

Evenimentul comemorativ a vrut să marcheze memoria victimelor incendiului de acum cinci ani, în urma căruia, 65 de oameni și-au pierdut viața. Ei au afișat pozele tuturor victimelor și au purtat lumânări aprinse.

Participanții la comemorare, tineri în majoritatea lor, au stat la distanţă de aproximativ 4 metri unul de celălalt. Lanțul uman s-a întins așadar, pe întreg traseul cuprins între Splaiul Unirii – Piaţa Unirii – Strada Bucur. Fiecare participant a ţinut în mână câte o candelă, în amintirea victimelor Colectiv.

GALERIE FOTO de la eveniment:

5 ani de la tragedia Colectiv – lanţ uman în București, în memoria victimelor. „La 5 ani după #colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România.”

„La 5 ani după #colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de aroganţă şi impostură încă ne îmbolnăveşte în loc să ne vindece în spitale. După 5 ani #colectiv, un lanţ de nepăsare şi iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovaţii în justiţie.

La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Distanţaţi din 4 în 4 metri, vom face un lanţ al memoriei între Curtea de Apel Bucureşti şi clubul Colectiv.”, se arăta într-un mesaj al organizatorilor postat pe Facebook, care anunţa evenimentul.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…