Inspectori rutieri prinși în timp ce luau mită de la un șofer de camion! Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) au fost reținuți după ce au cerut și primit 2400 de lei de la un șofer. Camionul avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare. Amenda pe care ar fi trebuit să o aplice era de 10 ori mai mare decât șpaga.

Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au fost prinși în flagrant, urmând să fie prezentați instanței sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

La data de 22 iulie 2020, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, i-au prins în flagrant pe cei doi funcționari publici. S-a intamplat imediat după ce au primit suma de 2.400 lei. Banii proveneau de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează.

Inspectori rutieri prinși în timp ce luau mită de la un șofer de camion. Aceștia au cerut 10% din amenda de 24.000 lei pentru anvelope uzate și lipsa unei lampe de semnalizare.

Situația a fost sesizată în aceeași zi de către administratorul societății comerciale. Acesta a sunat la linia Call Center anticorupție a D.G.A. – 0800.806.806. A semnalat faptul că, angajații I.S.C.T.R. au pretins o sumă de bani în procent de 10% din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, aplicabilă conducătorului auto. Inspectorii constataseră că autoutilitara in cauză, avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.

Denunțul a fost înregistrat la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov. Sesizarea a fost înaintată, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant a făptuitorilor.

Cei doi inspectori ar fi încercat să scape de bani, aruncându-i pe geamul maşinii

“În urma actelor de urmărire penală efectuate la sediul unității de parchet s-a dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă. La documentarea şi probarea activităţii infracţionale, lucrătorii D.A.M.B.J.I. au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A.–Structura Centrală.”, se mai arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Conform unor surse din DGA, cei doi angajaţi ISCTR ar fi încercat să scape de bani, aruncându-i pe geamul maşinii.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.