Începe amenajarea Parcului Tilișca din Sibiu! Primăria a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Tilișca. Valoarea investiției se ridică la 13 milioane de lei. Banii vor fi asigurați din fonduri europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.

“Sibiul are nevoie de mai multe zone verzi, amenajate și atractive pentru sibieni și, de aceea, una dintre direcțiile pe care ne concentrăm în prezent este extinderea acestor suprafețe. Pe lângă îngrijirea celor existente, continuăm să creăm zone verzi noi, parcul Tilișca fiind cel mai amplu proiect pe care începem să îl implementăm.

Acesta va fi amenajat pe o suprafață de teren de 6,2 hectare, prin reconversia unei zone virane în care se depozitau înainte materiale de construcție. Continuăm în paralel și alte proiecte în acest domeniu, cum este revigorarea Parcului Astra, crearea unui art park în Parcul Cetății, și urmează să demarăm procedurile pentru revitalizarea și modernizarea Parcului Sub Arini.” a declarat Astrid Fodor, pentru publicatiile de stiri sibiu.

Începe amenajarea Parcului Tilișca din Sibiu! Primăria a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Tilișca. Valoarea investiției se ridică la 13 milioane de lei, asigurați din fonduri europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.

Începe amenajarea Parcului Tilișca din Sibiu! Terenuri de minigolf, piste pentru biciclete, mini-tiroliană și multe alte obiective vor fi amenajate, în cei peste 56.000 de metri pătrați!

Parcul Tilișca va fi amenajat pe un teren situat în vecinătatea cartierelor Tilișca și Valea Aurie, zona fiind delimitată de străzile Preot Bacca și prelungirea Săcel. Firma contractată va pregăti mai întâi terenul, va introduce rețele de apă și canalizare, va amenaja iluminatul public cu corpuri cu LED și va moderniza strada Preot Bacca, cale de acces către viitorul parc. Apoi, se vor realiza amenajările din parc:

 • Spațiu verde amenajat cu iarbă, arbori, arbuști și flori în suprafață de 56.000 metri pătrați;
 • Un labirint realizat din verdeață, cu zone de relaxare;
 • Alei pietonale și alei “verzi”;
 • Piste pentru biciclete;
 • Un teren de minigolf;
 • Un teren de sport multifuncțional pe care se va putea juca baschet, tenis și minifotbal;
 • O zonă de fitness în aer liber;
 • Un loc de joacă pentru copiii cu vârsta între 8 și 15 ani;
 • O mini-tiroliană;
 • O fântână arteziană în zona centrală a parcului;
 • Mobilier urban
Începe amenajarea Parcului Tilișca din Sibiu! Primăria a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Tilișca. Valoarea investiției se ridică la 13 milioane de lei, asigurați din fonduri europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.

Conform comunicatului transmis de Primăria Sibiu, firma contractată va realiza în următoarele 3 luni proiectul tehnic pentru amenajarea parcului, etapă în care se vor fixa toate detaliile tehnice cu privire la fiecare lucrare și dotare. După avizarea proiectului tehnic, lucrările propriu-zise au ca termen de execuție 15 luni.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.