Proiectele Varianta Ocolitoare Sibiu Sud și Centura Mediașului intră în linie dreaptă. La invitația președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, pe data de 18.09.2020, la Sibiu au fost prezenți vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode și directorul general C.N.A.I.R., Mariana Ioniță. Se anunță vești bune în ceea ce privește infrastructura rutieră din Județul Sibiu.

În cadrul evenimentului ce a avut loc în curtea instituției Consiliului Județean Sibiu, cei prezenți au semnat un parteneriat de implementare a proiectului Varianta Ocolitoare Sud Sibiu, între Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Transporturilor. De asemenea, reprezentanții ministerului au prezentat Planul Investițional al Ministerului Transporturilor pe următorii 10 ani, punând accent pe investițiile în infrastructura rutieră din Transilvania.

Prin parteneriatul de implementare, Ministerul Transporturilor s-a angajat să ducă la îndeplinire următoarele etape; procedurile privind realizarea culoarului de expropriere; derularea procesului de accesare a fondurilor europene; participarea la recepționarea lucrărilor; administrarea și întreținerea infrastructurii rutieră după încheierea perioadei de garanție.

Consiliului Județean cu ajutorul finanțării europene, va parcurge următoarele etape: contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu toate documentațiile aferente; contractarea lucrărilor de execuție și monitorizarea implementării proiectului.

”Am considerat întotdeauna că rolul autorităților locale este în primul rând de a face proiecte de impact pentru comunitate. Deși acest proiect nu făcea parte din lista obiectivelor cu care am candidat în 2016, am constatat necesitatea demarării acestuia. În sondajul realizat de Banca Mondială, Varianta Ocolitoare Sud s-a situat pe locul doi în topul celor mai dorite proiecte de sibieni.

Azi, ne bucurăm de sprijinul Guvernului României pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, extrem de important pentru comunitatea sibiană”. A precizat Daniela Cîmpean în comunicatul transmis de către Consiliului Județean Sibiu.

Proiectele Varianta Ocolitoare Sibiu Sud și Centura Mediașului intră în linie dreaptă pe mai multe etape

Etapele de lucru pentru această investiție au fost demarate de Consiliul Județean Sibiu încă de la începutul anului 2019. Primul pas fiind realizarea si aprobarea Studiului de prefezabilitate, în cadrul căruia s-au propus mai multe trasee ale Variantei Ocolitoare Sibiu Sud. Două dintre aceste trasee se vor studia amănunțit în cadrul studiului de fezabilitate:

  • Traseu 1: propune trece pe lângă Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UATurile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Lungime cca 22,5 km. Valoare 1.369.620 lei;
  • Traseu 2: este propus de asociația Animal Life, subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Lungime cca 20,2km. Valoare 1.717.669 lei.

Faptul că proiectul propus de Consiliul Județean Sibiu era deja la stadiul de proiect matur anterior adoptării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 101/2020 din luna iunie, care a dat posibilitatea autorităților locale să inițieze și să implementeze în parteneriat cu CNAIR, proiecte de infrastructură rutieră mare, a făcut posibilă includerea sa de către Ministerul Transporturilor ca proiect eligibil pentru finanțare. Pașii în continuare vor fi scoaterea la licitație a următoarelor etape de proiectare.

A avut loc semnarea unui parteneriat similar între Primăria Mediaș și Ministerul Transporturilor referitor la realizarea Centurii Municipiului Mediaș. “Locuitorilor din Mediaș li s-a promis această lucrare de prea multe ori. Astăzi, împreună cu primarul Gheorghe Roman, facem un pas concret. Unul rezultat din implicarea continuă a vicepremierului Raluca Turcan în asumarea acestui demers la nivel central și din preocuparea reală pe care Primăria Mediaș a demonstrat-o față de acest subiect de când Gheorghe Roman a preluat administrația locală”. A mai declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Acesta este al doilea acord între Guvern și CJ Sibiu după cel al construirii noului spital județean

Reamintim că și infrastructura de sănătate a județului beneficiază de un acord de parteneriat între Guvernul României și CJ Sibiu. Încheiat în data de 30 iulie 2020, în prezența premierului Ludovic Orban și Ralucăi Turcan, acordul vizează sprijinul pentru finanțarea construirii noului spital județean Sibiu.

https://www.facebook.com/cjsibiu/posts/2619148465067524

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.