Țara care a început să-și închidă școlile la nici 2 săptămâni după reluarea cursurilor. 81 de unități școlare din Franța vor fi închise din cauza contaminărilor cu SARS-CoV-2, după doar două săptămâni de la deschidere. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației de la Paris, citat de Le Figaro.

sursa foto: Le Figaro

Acest lucru înseamnă că elevii din mai mult de 2100 de clase vor rămâne acasă, pentru o perioadă de timp. Aceste închideri se referă la „aproximativ 0,13%” din „60.000 de școli din țară”, a declarat ministrul Jean-Michel Blanquer.

„Acestea sunt cifre care sunt încă foarte limitate (…) Când ai 0,13%, este încă o proporție bună pentru întoarcerea la școală”, a mai spus Blanquer.

Țara care a început să-și închidă școlile la nici 2 săptămâni după reluarea cursurilor din data de 1 septembrie

“Toată lumea la şcoală!” A anunțat, la vremea respectivă, ministrul Educaţiei. Acesta a explicat că cel mai probabil vor exista clase sau şcoli unde se vor înregistra ceva mai multe cazuri de contaminări, dar măsurile vor fi decise pentru fiecare caz în parte. Masca va trebui purtată de toţi copiii de peste 11 ani conform protocolului sanitar decis de minister. Masca va fi purtată de elevii din generală şi din licee în sălile de cursuri şi în toate spaţiile închise.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer excludea ipoteza amânării începerii noului an şcolar şi susţinea că pe 1 septembrie, toată lumea revine la şcoală. Cu atât mai mult cu cât a fost mărită alocaţia elevilor cu 100 de euro pentru ca fiecare să îşi poată procura masca de protecţie împotriva coronavirusului, obligatorie în şcoli, de la 1 septembrie. Alocaţia a fost majorată pentru 3 milioane de familii nevoiaşe ce nu pot susţine costul zilnic al unei măşti de protecţie.

Franța este una dintre țările cele mai afectate de COVID-19. Până în prezent, în această țară au fost înregistrate peste 30.000 de decese.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..