“Ne jucăm și curățăm” o campanie de educație ecologică pentru copiii din Sibiu. Copiii din cartierele sibiene vor avea ocazia să învețe de ce este important să păstreze curățenia. Vor afla și ce inseamnă să colectezi selectiv, alături de personajele salubrizării. PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, îi vor ajuta pe copii în cadrul proiectului „Ne jucăm și curățăm”.

Cele cinci personaje prind viață și vor ajunge sâmbătă, 5 septembrie, în Parcul Sub Arini. Luni, 7 septembrie, în cartierul Vasile Aaron. Miercuri, 9 septembrie, în cartierul Terezian și vineri, 11 septembrie, în zona verde de la Cireșica. Acestea vor folosi tehnologie educativă de ultimă generație. Prin intermediul ochelarilor 3D copiii și părinții află exact unde ajung gunoaiele colectate selectiv, aruncate de ei.

În cadrul evenimentului, părinții și copiii care doresc se pot alătura specialiștilor pentru a lua  parte la o acțiune de curățenie în locurile de joacă, părculețe și zone verzi. Pe lângă acestea vor putea participa și la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare.

Activitățile sunt programate să se desfășoare în intervalul orar 14 – 18. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților dezinfectanți, mănuși, măști de protecție și saci de gunoi, iar voluntarii vor avea grijă ca fiecare participant să țină cont cu atenție de normele de distanțare socială.

“Ne jucăm și curățăm” o campanie de educație ecologică pentru copiii din Sibiu este un proiect organizat de Asociația de Bun Gust și cofinanțat de Primărie prin Agenda Comunității și de Tineret 2020.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.