Sportul din Sibiu este sprijinit financiar în contextul Covid19. În ședința extraordinară a Consiliului Local, primarul Astrid Fodor a inițiat două proiecte pentru continuarea sprijinului financiar pentru sportul de performanță sibian. O posibilitate prevăzută în Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID pentru structurile sportive definite prin Legea 69/2000.

“În contextul prelungirii stării de alertă și a restricțiilor impuse în cazul evenimentelor publice, inclusiv cel al competițiilor sportive, sportul de performanță continuă să aibă probleme financiare.

Neavând publicul alături și nici sursă de venituri, am propus să continuăm sprijinul financiar pentru cele două echipe care fac performanță la cel mai înalt nivel competițional. Echipa de baschet CSU Sibiu și echipa de fotbal FC Hermannstadt. Astfel asigurăm continuitatea pregătirii sportive și participarea la competițiile sportive” a declarat Astrid Fodor, într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Sprijinul financiar propus pentru CSU Sibiu este de 110.000 de lei. Aceasta se va adăuga la suma de 231.980 lei acordată din bugetul local în luna iunie a acestui an.

În cazul echipei FC Hermannstadt, se propune acordarea unui sprijin financiar în valoare de 500.000 de lei. Banii vor suplimenta ajutorul acordat în luna iulie în valoare de 796.026 lei.

Sportul din Sibiu este sprijinit financiar în contextul Covid19. Fondurile vor putea fi utilizate, de cele două echipe, pentru acoperirea cheltuielilor de natură salarială. Pentru sportivi, staff-ul tehnic și medical și personalul administrativ.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi. Marea legendă a fotbalului mondial, “el pibe d’oro” Diego Maradona, ar fi decedat în urma unui stop cardio-respirator, anunță presa din Argentina.

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.