Românii vor putea tranzita Ungaria și după 1 septembrie la intervenția Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu omologul său de la Budapesta, Péter Szijjártó. Acesta din urmă a confirmat că tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii. Oficialul ungar a precizat că regulile care vor fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinaţie finală a călătoriei.

“În cadrul discuţiei a fost obţinută confirmarea, din partea ministrului Péter Szijjártó, că tranzitul cetăţenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetăţenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate. Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii.

Se va face prin aceleaşi puncte de trecere ale frontierei şi pe aceleaşi culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinaţie finală a călătoriei, se precizează în comunicatul transmis de MAE.

Convorbirea a avut loc în continuarea demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe pentru obţinerea din partea autorităţilor ungare a unor clarificări privind informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

Ministrul Bogdan Aurescu a solicitat interlocutorului informaţii privind conţinutul exact al măsurilor vizate. Acesta a insistat asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetăţenilor români care tranzitează Ungaria, precum şi în privinţa cetăţenilor români – lucrători transfrontalieri.

Românii vor putea tranzita Ungaria și după 1 septembrie doar în următoarele condiţii:
  • durata tranzitului să nu depăşească 24 de ore;
  • persoanele să nu prezinte simptome specifice Covid-19;
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie. Să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Cabinetul Viktor Orban a anunţat vineri, că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie. Decizia vine pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

Potrivit MAE, condiţiile de călătorie pentru Ungaria actualizate periodic sunt disponibile la următorul link: http://www.mae.ro/node/51934

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..