Conform reprezentanților CNAS, valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită cu încă șapte ani. Cardurile emise până pe data de 31 decembrie 2014 au un termen de valabilitate prelungit cu până la 7 ani, conform anunțului făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Economiile înregistrate sunt de până la 30 de milioane de euro. 

Ce presupune reglementarea de prelungire a valabilității cardurilor de sănătate

Guvernul României a aprobat hotărârea care prevede că începând cu luna iulie 2020 se generează și se rescriu certificate digitale pentru cardurile naționale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate este de 7 ani de la data rescrierii certificatului.

Concret, această reglementare vine în contextul potențialei expirări a cardurilor în anul 2020. Peste 4.2 milioane de carduri de sănătate ar fi trebuit înlocuite. În anul 2021 ar fi expirat peste 10 milioane de carduri. 

Soluția de prelungire a acestor certificate inscripționate pe cardurile naționale determină economii substanțiale de peste 30 de milioane de euro. Economii binevenite în perioada foarte dificilă a contextului pandemiei cu virusul Corona. În această perioadă există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate, conform declarațiilor președintelui CNAS, Adela Cojan.

Date concrete privind economia făcută în contextul prelungirii valabilității cardurilor de sănătate

Costurile soluției adoptate de către CNAS sunt de 550 mii de lei, comparativ cu 165,4 milioane de lei cât ar fi costat retipărirea cardurilor de sănătate. Noul certificat se va scrie pe CIP-ul cardului, iar acest lucru va avea loc în mod automat. La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, se va detecta certificatul expirat și se va înlocui fără intervenții a furnizorilor, conform extrasului CNAS.

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/cnas-a-fost-prelungita-cu-7-ani-valabilitatea-cardurilor-de-sanatate-19343363

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată pe ebenmedia.ro!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.