Începând de joi, 20 august, până vineri, 4 septembrie, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu primește cereri pentru acordarea tichetelor sociale de sprijinere a elevilor proveniți din familii cu o situație materială dificilă. Acestea vor fi în cuantum de 500 de lei/copil/an școlar, în conformitate cu O.U.G nr.133/2020.

Tichetele vor fi emise în format electronic și vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de rechizite și alte materiale școlare. Caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și articole de vestimentație. Tichetele se vor putea folosi timp de un an de zile de la data emiterii. Va fi nevoie de actul de identitate al titularului. Acestea vor putea fi utilizate numai în anumite magazine din localitatea de domiciliu. Lista cu aceste magazine va fi transmisă fiecărui beneficiar, odată cu distribuirea tichetului.

De acest sprijin financiar vor beneficia copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei din care provin. Menționăm că titularul tichetului social va fi reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului.

Condițiile de eligibilitate:
  • să aibă domiciliul/reședința în municipiul Sibiu;
  • venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie 2020 să fie de până la 1.115 lei;
  • să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală.

Cererea tip completată, însoțită de actele doveditoare, se depune de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 20 august – 4 septembrie, la sediul Direcției de Asistenţă Socială Sibiu, de pe B-dul Victoriei, nr. 1-3, camera 2 sau poate fi transmisă electronic la următoarele adrese de e-mail: protsoc@sibiu.ro și venit.minim@sibiu.ro

Detaliile complete despre procedura de acordare a tichetelor sociale pentru elevi, documentele necesare și Cererea Tip, pot fi consultate direct pe site-ul Primăriei Sibiu, aici.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.