Cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” vor beneficia de sprijin prin aparatură, dotări, precum și materiale de protecție, pentru servicii medicale rapide și de calitate în această criză sanitară, precum și pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID–19. Proiectul se va derula între 1 septembrie 2020 și 30 aprilie 2021.

Valoarea totală care va fi primită de cele trei spitale este de peste 9,5 milioane EUR și vor fi decontați de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, astfel:

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – 7,47 milioane EUR;
  • Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – 1,6 milioane EUR;
  • Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu – 520 mii EUR.

“Prin cele trei proiecte depuse pentru dotarea cu aparatură și echipamente de ultimă generație, ne consolidăm capacitatea de gestionare a crizei sanitare cauzate de COVID-19. Țin să mulțumesc Guvernului României care s-a implicat și a deblocat accesul la fondurile europene. Este o ocazie importantă pentru județul Sibiu, pe care am folosit-o imediat, deoarece sănătatea locuitorilor este extrem de importantă”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Printre echipamentele, dotările și aparatura avute în vedere se numără:

  • Pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – echipamente pentru transport specializat și decontaminare necesare pacienților cu infecție COVID–19 și personalului medical, aparatură medicală de diagnostic și tratament, angiograf biplan, computer tomograf, aparat de radiologie digitala, analizor automat de citometrie in flux cu 8-10 culori, defibrilatoare, monitoare funcții vitale, aparate de dezinfecție prin nebulizare, injectomate, alte aparate de radiologie, tărgi, echipamente de protecție, dezinfectanți, etc
  • Pentru Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu – medicamente, echipamente de protecție, aparat pentru biologie moleculară pentru testarea infecțiilor – inclusiv COVID-19, analizatoare automate biochimie, imunologie, hematologie, de coagulare etc.
  • Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – computer tomograf 128 slice-uri, ecograf doppler staționar, fiber bronhoscop portabil, analizor gaze în sânge, container pentru triajul pacienților, defibrilator, monitor funcții vitale, echipamente de protecție, dezinfectanți etc

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…