Într-o interventie pentru Radio România Actualități, Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat 3 posibile scenarii pentru desfășurarea noul an școlar, având în vedere acest context în care pandemia de COVID-19 nu dă semne că s-ar potoli prea curând, mai ales dacă privim explozia de noi infecții din ultima săptămână, când, România a ajuns la peste 1000 de cazuri pe zi, raportate la 24h.

Primul scenariu se referă la situația în care toți elevii merg fizic la școală, altul în care toți copiii învață de acasă și unul hibrid, în care o parte dintre elevi se deplasează fizic în clase, iar o parte participă la școala online prin rotație.

„Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică, numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul, în care vom ști exact cum va evolua situația epidemiologică. În spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combaterea îmbolnăvirilor. De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim.

După cum bine se știe, există un grup de lucru la nivelul Ministerul Educației, dar și la nivel guvernamental. Suntem miniștrii care facem parte dintr-un grup de lucru interministerial, tocmai pentru a lua cea mai bună decizie, în momentul în care, repet, vorbim despre evoluția situației epidemiologice. Deci în momentul în care avem o viziune clară asupra acestei evoluții, vom putea să facem și un anunț în acest sens. Aș vrea însă să precizez un lucru foarte important. În cadrul grupurilor de lucru au fost propuneri referitoare la descentralizarea deciziei cu privire la modul în care unitatea de învățământ ar putea să aleagă unul dintre acele scenarii pe care noi le punem la dispoziție. De ce a fost această propunere? Tocmai pentru că a existat dintotdeauna această posibilitate de a suspenda cursurile în anumite situații.

De exemplu, în cazul în care era viscol afară, unitatea de învățământ anunța Inspectoratul Școlar că se suspendă cursurile pe o anumită perioadă de timp. Deci a a existat și înainte această posibilitate a descentralizării deciziei, și inspectoratele școlare, asociațiile de părinți au solicitat o astfel de posibilitate de a alege școala unul dintre scenariile pe care Ministerul Educației îl lucrează.încercăm să luăm această decizie cât mai repede posibil. Vom lua o decizie în foarte scurt timp și vom prezenta acesta trei scenarii, la care se lucrează împreună cu Ministerul Sănătății. Cheia este de fapt la Ministerul Sănătății, care trebuie să ne spună cum anume să revenim la școală în siguranță. Copiii trebuie și profesorii trebuie să rămână sănătoși”, a declarat Ministrul Educației, Monica Anisie, la Radio România Actualități.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.