Guvernul României condus de Ludovic Orban, se va reuni miercuri într-o ședință extraordinară, pentru a propune prelugirea stării de alertă care expiră pe data de 16 iulie. Surse ale aparatului guvernamental au declarat pentru Digi24, că înaintea sedinței executivului, va avea loc și o întâlnire a Comitetului pentru Situații de Urgență în care se vor discuta măsurile ce trebuie luate în perioada următoare.

Așadar, cel mai probabil, starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul țării, mai ales în contextul exploziei de cazuri COVID-19 din ultimele 2 săptămâni.

Conform decizie CCR, dar și a legii aflate în vigoare, prelungirea stării de alertă se face fără acordul Parlamentului. Guvernul nu are în vedere alte măsuri de relaxare, susțin surse guvernamentale, din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus și a evoluției negative a pandemiei în România. În schimb, este posibil să fie luate măsuri suplimentare, printre care închiderea teraselor după ora 22:00.  

„Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, declarase recent, Ludovic Orban.

sursa articol: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/surse-guvernul-prelungeste-starea-de-alerta-pentru-30-de-zile-pe-tot-teritoriul-romaniei-1337883

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.