Pe data de 6 iulie 2020, autoritățile chineze au arestat un eminent profesor chinez care a publicat mai multe texte prin care a criticat atitudinea președintelui Xi Jinping și a făcut referire la presupusul său rol în epidemia cu virusul COVID 19.

Fiind angajat al unei Universități de renume, universitatea Tsinghua din Beijing, profesorul Xu Zhangrun este unul dintre foarte puținele persoane din domeniul universitar care au criticat deschis Partidul Comunist Chinez aflat la putere.

Xu Zhangrun, profesor de drept, a fost reținut la domiciliul personal de la periferia capitalei, într-o intervenție la care au participat mai mult de 20 de persoane, așa cum a precizat jurnaliștilor unul din prietenii profesorului, care a cerut să rămână anonim de teama represaliilor.

Xu Zhangrun și-a publicat colecția din textele sale la Hong Kong, criticând tot ceea ce presupune acapararea puterii de către președintele țării, Xi Jinping, de la venirea sa la conducerea țării până la sfârșitul anului 2012.

Profesorul a publicat un articol în luna februarie a anului 2020 prin care denunță cultura înscenării și cenzurii încurajate de președinte, care ar fi contribuit la răspândirea COVID 19 în țară și ulterior în întreaga lume.
În anul 2018, profesorul Xu Zhangrun a denunțat pe internet abolirea de către Parlament a limitei de două mandate prezidențiale, schimbare constituțională care i-a permis președintelui să se mențină la putere foarte mulți ani, fară a avea o limită de timp.

Soția profesorului a fost cea care a primit un apel telefonic de la o persoană care s-a prezentat drept polițist și care a justificat arestarea soțului ei pentru că ar fi recurs la serviciile unei prostituate în timpul unei deplasări în Sud-Vestul Chinei, la Chengdu.

Într-adevăr, profesorul a avut o deplasare în orașul Chengdu înainte cu mai multe săptămâni de arestarea sa, împreună cu mai mulți profesori universitari liberali, conform spuselor unui prieten, care califică acuzatile împotriva scriitorului ca fiind ridicole și josnice.

Există mai multe “voci” ale profesorilor din universitățile chineze care spun că au constatat o înăsprire a controlului ideologic și o diminuare a libertăților, încă de la venirea la putere a președintelui Xi Jinping.

Sursa: https://www.g4media.ro/un-eminent-profesor-universitar-chinez-a-fost-arestat-dupa-ce-a-criticat-partidul-comunist-si-pe-presedintele-xi-jinping.html

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.