În urma ploilor căzute din abundență în ultima vreme, Primăria Sibiu anunță o nouă campanie de combatare și dezinsecție a țânțarilor și a căpușelor din parcuri, zone verzi și alte locuri predispuse, frecventate de sibieni.

Acțiunile de dezinsecție vor debuta la mijlocul lunii iulie și se vor desfășura în doua etape, până în prima săptămână a lunii august.

  • 15 iulie – 7 august: se va realiza o dezinsecție suplimentară împotriva căpușelor, prima acțiune desfășurându-se în luna aprilie a acestui an;
  • 17 – 24 iulie: se va desfășura dezinsecția pentru combaterea țânțarilor, aceasta fiind cea de-a doua trecere (rapelul) necesară pentru eficacitatea în combaterea acestor insecte, prima trecere (apelul) având loc între 1 și 8 iulie.

Echipele firmei contractate de primărie vor acționa pe o suprafață de peste 3 mil de mp, compusă din parcuri și zone verzi (inclusiv cele din zonele de blocuri), malurile râurilor și pârâurilor, spațiile verzi ale unităților de învățământ, cele din Grădina Zoologică și din Cimitirul Municipal.

Deși substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu sunt periculoase, Primăria Sibiu roagă cetățenii cu probleme respiratorii sau cu afecțiuni ale inimii, precum și pe părinții cu copii, să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Se mai menționează că, în situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, campania de dezinsecție va fi reprogramată și anunțată pentru o dată ulterioară.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii!

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii. Președintele țării a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației. La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.