În condițiile crizei economice actuale generată de pandemia cu virusul Covid 19, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a făcut declarații referitoare la creșterea pensiilor. Într-un interviu acordat jurnaliștilor, aceasta susține că “ar fi o nenorocire să crești pensiile și apoi să le tai”. Afirmând, de asemenea, că nu i-ar fi greu să propună o creștere cu 80%, însă este conștientă că această creștere este nesustenabila.

Pensiile vor fi majorate în luna septembrie a acestui an. Decizia luată pe acest subiect a fost abordată de către Ministerul Finanțelor, instituția care are diagnoza încasărilor la buget și dispune de evaluarea corectă a resurselor bugetare și a situației financiare.

Această abordare este extrem de corectă și completă, bazată pe o estimare a posibilității menținerii și creșterii în următorii ani a pensiilor. Mărirea pensiilor peste posibilitățile actuale ar însemna o adevărată tragedie, deoarece ar presupune revenirea asupra acestei decizii și tăierea pensiilor.

Violeta Alexandru a subliniat că nu va avansa un procentaj în ceea ce privește majorarea pensiilor în luna septembrie, înainte de a discuta cu Ministrul Finanțelor și de a obține aprobarea reprezentanților Ministerului. De asemenea, Ministrul Muncii susține că reprezentanții ministerului s-au angajat să mărească pensiile în sensul puterii de cumpărare și a nevoii luării acestei decizii la momentul actual.

Este foarte important ca Ministrul Muncii să conlucreze cu Ministrul Finanțelor și să ia în calcul toate posibilitățile momentului, după perioada de pandemie, în care economia a fost foarte greu încercată.

Determinarea creșterii pensiilor este reală. Declarațiile pe această temă vor fi făcute de către Ministrul Finanțelor, bazandu-se pe evaluarea pe care o pregătește.

Potrivit Violetei Alexandru este foarte important ca guvernanții să fie corecți cu oamenii și să îi pună în temă cu tot ceea ce se întâmplă, să le spună toate elementele, fară a face promisiuni deșarte. Ministrul spune că i-ar fi ușor să vină cu o lege care să rămână în istorie “Legea Violeta Alexandru care mărește pensiile cu 80%”, dar acest lucru nu ar fi corect nici față de oameni, nici față de economia țării, ci doar o strategie electorală murdară.

Sursa: https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/violeta-alexandru-nenorocire-cresti-pensiile-apoi-tai-credeti-mi-ar-greu-cresc-80–1_5f02fcb15163ec4271b1b595/index.html

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.