Start-up-ul tinerilor antreprenori români a convins fondul de investiții Sparking Capital care a decis finanțarea cu 300.000 euro pentru a extinde platforma la nivel global și a ajuta astfel călătorii și localnicii, să descopere într-un mod distractiv obiectivele turistice din marile orașe sub forma unor trasee de tipul jocurilor interactive, denumite “questuri”.

Prin Questo, oricine poate explora destinații urmând indicii și rezolvând provocări pentru a descoperi locuri și povești noi. În momentul de față, platforma interactivă este disponibilă în 70 de orașe din întreaga lume, printre ele regăsindu-se și Sibiul cu 3 questuri: “Poveștile ascunse ale celor 7 turnuri din Sibiu”, “Bătălia Sibiului: legende medievale și povești” și “Cisnădioara: Nimicirea Dragonului”

„Transformăm explorarea orașului într-un adevărat joc interactiv care poate fi jucat în siguranţă şi cu toate măsurile de distanțare socială. Colaborăm cu operatori de turism şi povestitori locali din întreaga lume, care își creează propriile jocuri pentru care primesc venituri pasive pe termen lung. Modelul nostru este atât de scalabil, încât am putea lansa platforma Questo în fiecare oraș din lume. Și probabil vom face asta.” a declarat Alex Govoreanu, co-fondator și CEO Questo.

Platforma Questo este atractivă și pentru operatorii turistici, mai ales acum în contextul pandemiei de COVID. Tururile interactive reprezintă o alternativă pentru explorarea în siguranță, care nu necesită asistență din partea unui ghid și care pot fi jucate individual, evitându-se astfel organizarea în grupuri mari de persoane.

„Orașele sunt cele mai bune locuri de joacă din lume, dar, din păcate, cei mai mulţi dintre noi preferăm să ne jucăm în interior. Prin intermediul Questo, ne-am propus să schimbăm aceste obiceiuri, lucrând în strânsă colaborare cu operatori de turism şi povestitori locali din întreaga lume, care își creează propriile trasee, fiecare având o temă unică. Imaginaţi-vă cum ar fi să exploraţi Londra din perspectiva lui Sherlock Holmes, Parisul din perspectiva lui Picasso sau Zurich din cea a lui Einstein”, a mai adăugat Alex Govoreanu.

Finanțarea va fi folosită pentru a susţine în continuare parteneriatele cu operatorii internaționali de turism și povestitorii locali, dar și pentru îmbunătățirea tehnică a platformei, pentru a asigura utilizatorilor o experiență de explorare urbană atractivă şi totodată sigură.

Ȋn anul 2019, peste 50.000 de oameni au utilizat Questo, aplicaţia de explorare a orașelor, parcurgând mai mult de 200.000 de kilometri. Fiecare joc poate fi achiziționat din aplicația Questo disponibilă pe iOS și Android, de pe site-ul www.questoapp.com, precum și de la partenerii TripAdvisor, GetYourGuide sau Musement. În prezent, prețul unui joc poate varia între 10 și 20 de euro pentru un grup de până la 4 jucători.

articolul complet aici: https://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/257514/calatoriile-in-lumea-post-covid-19-romanii-de-la-questo-primesc-o-investitie-de-300-000-de-euro.html#gref

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.