Consiliul Județean Sibiu și Agenția de Dezvoltare Centru au semnat un nou contract de finanțare pentru investiții în infrastructura de sănătate în vederea eficientizării energetice. De această dată este vizată ”Reabilitarea termică a pavilionului C17 – fizioterapie, psihiatrie copii” al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, proiect în valoare de 46.390.606,63 lei, inclusiv TVA.

Finanțarea este asigurată din fondurile europene obținute de Consiliul Județean Sibiu prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027. Contribuția proprie în proiect a CJ Sibiu este în valoare de 1.544.992,90 lei cu TVA, din care 915.216,61 lei cu TVA reprezintă cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, iar 629.776,29 lei cu TVA reprezintă cheltuielile neeligibile.

Clădirea are o suprafață de 6.281,9 mp, iar în urma reabilitării termice, se estimează că se va reduce consumul de energie primară cu aproximativ 60%, iar nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră va scădea cu circa 80%.

Proiectul include montarea de echipamente specifice eficientizării, precum ventiloconvectoare de pardoseală, panouri solare și panouri fotovoltaice.

Perioada de implementare a proiectului este până în luna septembrie 2027.

”Sănătatea a fost și rămâne o prioritate pentru Consiliul Județean Sibiu, dovadă fiind un nou val de investiții care vor fi demarate la Spitalul de Psihiatrie, care sunt posibile datorită finanțărilor externe pe care le-am atras, fie prin PNRR, fie prin Programul Regiunea Centru.

Reabilitarea pavilionului C 17, care deservește preponderent secțiile destinate copiilor, este cea de-a cincea investiție de la Psihiatrie care urmează să fie demarată, alături de reabilitările Pavilionului Central și a pavilioanelor C 8 – Policlinică  și C 16 –  Secția Psihiatrie V, precum și a clădirii în care funcționează punctul termic”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

sursa articol: sibiulinimagini.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.