Primăria Sibiu va organiza, la sfârșitul acestei săptămâni, o licitație pentru contractarea serviciilor de întreținere și reparații ale fântânilor arteziene și cișmelelor stradale. Contractul, cu o durată de 12 luni, trebuie să înceapă din iunie și să acopere toate cele 19 fântâni arteziene și 30 cișmele stradale situate pe domeniul public al orașului.

Conform documentației din anunțul de licitație, activitățile de întreținere includ supravegherea constantă a funcționării acestora, curățarea bazinelor, camerei pompelor și ansamblurile necesare pentru punerea în funcțiune, precum și recondiționarea și vopsirea suprafețelor expuse. În plus, fântânile vor beneficia de tratamente periodice pentru reglarea PH-ului și controlul algelor, contribuind la menținerea unei ape curate și sănătoase pentru mediul urban.

O particularitate a contractului este mențiunea despre modul flexibil de operare al fântânilor, cu posibilitatea de programare electronică și ajustare a orarului pentru funcționarea nocturnă, în funcție de cerințele și resursele financiare ale administrației locale. Fântânile vor funcționa zilnic între orele 07:00 și 22:00 sau 06:00 și 24:00 în sezonul cald, cu posibilitatea de extindere a programului în condiții meteo favorabile.

Întreținerea fântânilor arteziene și a cișmelelor este necesară „pentru ca acestea să servească nevoilor comunității și concomitent să constituie o atracție pentru cetăţenii oraşului şi pentru turişti”, argumentează municipalitatea. 

Mai jos am selectat lista celor 19 fântâni arteziene din oraș, alături de acestea fiind menționat „inelul cu oglindă de apă” din Parcul Belvedere.

Fântâna Piața Mare

Suprafață: 80 mp
Volum de apă: 64 mc

Fântâna Parc Tineretului (intersecția bd-lui C. Coposu cu str. Constituției)

Suprafață: 120 mp
Volum de apă: 80 mc

Fântâna Casa Armatei (bulevardul Victoriei în fața Cercului Militar)

Suprafață: 80 mp
Volum de apă: 12 mc

Fântâna M. Viteazu (sens giratoriu Piața Aurel Vlaicu)

Suprafață: 86 mp
Volum de apă: 56 mc
Modernizată în 2023, cu termen de garanție de 60 luni (27.10.2023 – 27.10.2028)

Fântâna Parc Subarini (cupola)

Suprafață: 80 mp
Volum de apă: 10 mc

Fântâna Parc Subarini (M. Eminescu)

Suprafață: 70 mp
Volum de apă: 15 mc

Fântâna parc Astra – Bulevard (Hotel Continental Forum)

Suprafață: 100 mp
Volum de apă: 40 mc

Fântâna Bd. Coposu (monument Francisc I)

Suprafață: 25 mp
Volum de apă: 4 mc

Fântâna Mama și copilul (str. Dealului)

Suprafață: 70 mp
Volum de apă: 18 mc

Fântâna parc Terezian

Suprafață: 225 mp
Volum de apă: aproximativ 2 mc

Fântâna Bd. Nicolae Bălcescu

Suprafață: 18 mp
Volum de apă: 5 mc

Fântâna Piața Schiller

Suprafață: 8 mp
Volum de apă: 3 mc

Fântâna Parc Astra

Suprafață: 120 mp
Volum de apă: 60 mc

Fântâna str. Turnului

Suprafață: 20 mp
Volum de apă: 5 mc

Fântâna Piața Cluj

Suprafață: 225 mp
Volum de apă: aproximativ 2 mc

Fântâna Ștrand – str. Maramureșului

Suprafață: 2 mp
Volum de apă: 1 mc

Fântâna Hipodrom III – parcarea supraterană

Suprafață: 1551 mp
Volum de apă: 2 mc

Fântâna Parc Belvedere

Suprafață: 90 mp
Volum de apă: 45 mc
Pusă în funcțiune în luna august 2023, termen de garanție de 60 luni

Fântâna tip cascadă Parc Terezian

Suprafață: 36 mp
Volum de apă: aproximativ 5 mc

Inel cu oglindă de apă Parc Belvedere

Suprafață: 14 mp
Volum de apă: 7 mc

Primăria cere ca întreținerea acestora să se facă săptămânal (verificarea modului de funcționare, instalațiilor electrice și de apă); bisăptămânal (curățarea luciului apei și a interiorului fântânii, verificarea și curățarea diuzelor, completarea nivelului apei); lunar (verificarea instalației electrice din tabloul de comandă, curățarea și reglajul pompelor, verificarea proiectoarelor și iluminatului ornamental, verificarea circuitului de apă, schimbarea apei), precum și bilunar (aplicarea tratamentelor cu soluții anti-alge, dezinfectant și reglare a PH-ului).

Valoarea estimată a serviciilor este menționată ca fiind de 260.000 lei (aproximativ 52.000 de euro), inclusiv TVA. Licitația va avea loc pe 10 mai. Criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”.

sursa articol: turnulsfatului.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.