Municipalitatea comunei Șelimbăr a demarat procedura de căutare a unei firme pentru a realiza lucrările de modernizare pe strada Trifoiului. Valoarea proiectului este de aproape 3 milioane de lei.

Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la data de 26 aprilie. Procesul de selecție va implica evaluarea ofertelor primite de la diferite companii interesate și, ulterior, atribuirea contractului către firma selectată, potrivit unui comunicat.

Strada Trifoiului va fi modernizată pe o lungime de aproximativ 730 de metri

Strada Trifoiului urmează să fie modernizată pe o lungime de aproximativ 730 de metri.Suprafața totală a părții carosabile va fi de 5.005 metri pătrați, iar trotuarele vor ocupa o suprafață de 1.250 metri pătrați. Partea carosabilă va fi extinsă și va avea o lățime cuprinsă între 4 și 6 metri, cu două benzi de circulație. Se acordă prioritate sensurilor de mers în zonele cu lățime redusă a carosabilului. Pe partea stângă a străzii se va construi un trotuar cu o lățime de 1,20 metri, pentru a asigura o circulație sigură a pietonilor.

De asemenea, se va amenaja o zonă de parcare laterală conform standardelor iar la kilometrul 0+630, unde raza de racordare este limitată și lățimea carosabilului este insuficientă, acesta va fi lărgit pentru a permite accesul mașinilor de intervenție.

Modernizarea rețelelor de canalizare pentru apa menajeră și pluvială

Se asigură că toate clădirile vor fi integrate în sistemul de canalizare pentru apele uzate. Lucrările la rețelele hidroedilitare includ instalarea de cămine de vane, hidranți subterani și branșamente de apă, precum și crearea unei rețele de canalizare pluvială. Se vor conecta casele și proprietățile la rețeaua de canalizare menajeră prin realizarea unor racorduri din PVC cu diametrul de 160 mm. Vor fi instalate un total de 40 de astfel de racorduri, cu o lungime totală de 320 de metri.

În plus față de canalizarea menajeră, se va construi o rețea separată pentru gestionarea apelor pluviale. Această rețea va include tuburi de PVC de diferite dimensiuni și va fi legată de un sistem mai amplu de canalizare pluvială. Se vor instala 17 camine de vizitare pentru întreținerea rețelei. Guri de scurgere vor fi amplasate în zonele strategice pentru a asigura o evacuare eficientă a apei pluviale.

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Lista cu alocarea membrilor în consiliile locale din județul Sibiu

În data de 14.07.2020, prefectul județului Sibiu a emis Ordinul 316/2020 prin care se stabilește numărul membrilor fiecărui consiliu local din județul Sibiu, în vederea desfășurării alegerilor locale din anul 2020, în funcție de populația comunei/orașului/municipiului, după domiciliu, la data de 1 ianuarie 2020.

Modelul declarației pe proprie răspundere pt Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu

Autoritățile din Sibiu au publicat modelul declarației pe proprie răspundere pe care sibienii vor fi obligați să o completeze la ieșirea din locuințe în contextul instituirii carantinei, începând de luni, 16 noiembrie 2020.

Este oficial: Municipiul Sibiu va intra în carantină!

Este oficial: Municipiul Sibiu va intra în carantină! Municipiul Sibiu a ajuns miercuri la o rată de infectare de 11,18 la mia de locuitori, iar județul, pentru a treia zi consecutiv se află în topul județelor din țară, cu o rată de 7,19 la mia de locuitori.

DSP Sibiu anunță 10 focare active COVID-19 la nivel județean!

DSP Sibiu anunță 10 focare active COVID-19 la nivel județean! Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în acest acest moment în județul Sibiu sunt active un număr de 10 focare de infecție cu COVID-19.