Primarul Sibiului, Astrid Fodor, arată că proiectul unui patinoar acoperit la Sibiu poate fi implementat pe un teren rămas din fosta autobază Tursib. O petiție lansată de un sibian pentru a determina administrația să implementeze un astfel de proiect a strâns aproape 500 de semnături în patru zile.

Claudiu Bobeș este sibianul care a lansat la finele săptămânii trecute petiția în atenția Primăriei Sibiu. El consideră că este „frustrant” faptul că orașe mai mici, cu potențial economic mai fragil, au astfel de facilități pentru încurajarea sportului de masă.

La solicitarea Turnul Sfatului, primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune că un astfel de obiectiv de investiții poate fi implementat în zona Căii Dumbrăvii. „Amenajarea unui patinoar este un proiect concret inclus deja în programul pe care îl propun pentru următorii patru ani, dacă sibienii îmi acordă încrederea pentru încă un mandat de primar.

Am și identificat o locație care s-ar preta, și anume partea rămasă în proprietatea Primăriei Sibiu din terenul achiziționat de la Tursib, din care, o parte importantă am pus-o la dispoziția Consorțiului care va construi aici un Campus dedicat învățământului în sistem dual, terenul reprezentând contribuția Municipiului Sibiu ca membru în acest Consorțiu. Pe suprafața rămasă se poate construi un patinoar artificial”, răspunde Astrid Fodor pentru cititorii Turnul Sfatului.

Două sunt sursele pe care administrația locală le are în vedere pentru un astfel de proiect. „În ceea ce privește finanțarea proiectului, o posibilitate ar fi accesarea unui program al Companiei Naționale de Investiții, dar vom analiza și alte posibile surse de finanțare, pe măsură ce parcurgem etapa elaborării documentațiilor”, adaugă primarul Astrid Fodor.

Discuțiile despre un patinoar acoperit la Sibiu sunt reluate, de obicei, în preajma competițiilor sportive din domeniu, competiții la care patinatorii sibieni câștigă medalii în ciuda lipsei unei baze sportive adecvate. 

sursa articol: turnulsfatului.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.