Drumețiile prin pădure se schimbă radical. Trecătorii și bicicliștii nu vor mai putea explora pădurile după bunul plac. Accesul va fi permis doar în zonele amenajate, iar mersul cu bicicleta va fi limitat la poteci și trasee desemnate. Inițiatorii noii legi consideră că este un progres, deoarece anterior accesul cu bicicleta în pădure era complet interzis.

Noul Cod Silvic provoacă îngrijorare în rândul activiștilor de mediu din România, deoarece ar putea restricționa accesul în peste jumătate din pădurile țării. Regulile propuse ar impune necesitatea obținerii aprobării proprietarului pentru a intra în pădure, o măsură considerată aberantă de către aceștia. În replică, activiștii de mediu au inițiat o petiție care a strâns peste 58.000 de semnături, cu scopul de a elimina aceste prevederi din noul Cod Silvic, indiferent dacă pădurea este proprietatea statului sau a unor proprietari privați.

Proiectul de lege privind Codul Silvic, elaborat de Ministerul Mediului, aduce reglementări dure atât pentru populație, cât și pentru proprietarii de păduri. În ce privește cetățenii, aceștia vor avea interdicție de a intra în pădurile private, dar și în cele ale statului, actul normativ dând undă verde dreptului de a restricționa accesul. Pe de altă parte, proprietarii de păduri vor fi obligați să plătească pentru servicii de pază, întreținere și regenerare a fondului forestier.

sursa articol: sibiulinimagini.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022

Zile libere 2022: Când pică Paștele anul acesta și alte Sărbători Legale 2022. An de an, zilele libere sunt așteptate de toată lumea cu nerăbdare, mai ales…

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles

Adio încălzire cu lemne: prețul plătit de România la Bruxelles. Potrivit datelor…

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în UE

Statistică îngrijorătoare: Speranţa de viaţă în România mult mai mică decât în…

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului

Lovitură puternică pentru samsari din partea Guvernului. Guvernul modifică legislația privind importurile…