Cea de-a 13-a ediție Maratonul Internațional Sibiu (MIS) vine cu o premieră, și anume proba Pași pentru oraș by Bilstein. Este vorba de o probă de mers alert, non-competitivă și plină de energie, dedicată tuturor celor care nu pot să alerge, dar își doresc să exploreze atmosfera incitantă a evenimentului și, totodată, frumusețea orașului într-un mod unic și sănătos, în timp ce sprijină cauzele ediției. În acest an, MIS va avea loc între 25-26 mai.

Pași pentru oraș by Bilstein presupune un mers alert, care se poate efectua cu sau fără bețe de trekking, proba putând fi efectuată în maxim o oră. Traseul de 3,4 km îi va purta pe concurenți prin centrul istoric al Sibiului, oferindu-le o perspectivă nouă și incitantă asupra locurilor iconice și a străzilor pitorești. Proba nu este competitivă, iar alergarea este interzisă.

Pași pentru oraș și pentru comunitate

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment de alergare filantropic care încurajează spiritul comunității. Cei care vor merge la Pași pentru oraș by Bilstein vor putea să aleagă din 51 de cauze pe care să le susțină, un număr record de proiecte înregistrat la ediția din acest an.

Totodată, cei care își doresc să aibă o implicare mai activă și să contribuie la realizarea unui impact pozitiv în comunitate, au posibilitatea ca, pe lângă alergători, să devină fundraiseri, astfel încât să strângă mai multe fonduri pentru cauza aleasă.

„Îi îndemnăm pe toți cei care vor să meargă la noua cursă să se alăture miilor de participanți care vor lua startul la ediția a 13-a a Maratonului Internațional Sibiu. Este o invitație la explorare și la implicare într-un eveniment care face diferența în comunitatea noastră! Am introdus această probă  de mers ca răspuns la solicitările celor care, de-a lungul timpului, nu au putut să alerge în cadrul evenimentului nostru din diferite motive.

Ei bine, maratonul este al întregii comunități, așa că am venit spre ea cu o probă care să le permită tuturor să participe și să facă parte din această poveste frumoasă numită de noi MIS”, a declarat Ana Bugneriu, directoarea generală a Maratonului Internațional Sibiu.

Proba le oferă participanților ocazia de a se bucura de mișcare, de a simți pulsul orașului și de a fi parte dintr-o comunitate plină de entuziasm și energie pozitivă. Zeci de voluntari entuziaști îi vor încuraja pe concurenți și îi vor susține pe parcursul traseului.

„Proba Pași pentru oraș vine să desăvârșească oferta Maratonului Internațional Sibiu, aceea de a pune în mișcare toți sibienii, indiferent de rezistența fizică și de gradul de motivație. Sibienii si nu numai au la îndemână acum o probă pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă, prin care orașul va fi privit cu alți ochi, fără grabă și cu multă bucurie: bucuria de a fi bine și de a face bine,  prin mișcare.

Nu există nicio persoană care să nu poată parcurge, molcom, la pas, acest traseu de 3.4 km într-o oră. Hai, Sibiu, se poate!”,a declarat Dani Troancă, directorul tehnic al evenimentului.

Această probă de mers este susținută la debutul ei de compania Bilstein, care încurajează un stil de viață sănătos și activ alături de organizatorii MIS. „La Bilstein este despre a merge înainte oricât de provocator ar fi drumul.

Pentru noi, implicarea în evenimente precum acesta nu este doar o oportunitate de a sprijini o comunitate activă și dedicată, ci și o modalitate de a încuraja spiritul de echipă! Indiferent de kilometri pe care îi parcurgeți, fiecare pas vă aduce mai aproape de obiectivele voastre și reprezintă un exemplu de determinare pentru ceilalti.

Cursa Pași pentru oraș by Bilstein este pentru oricine iubeste miscarea în ritm propriu, dar poate că nu a avut curajul până acum să participe. Fiecare pas înainte este o victorie și fiecare obstacol depășit este o realizare demnă de aplauze. Așadar, să înceapă aventura!”,au transmis reprezentanții Bilstein.

Cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va avea loc timp de 2 zile. Sâmbătă, pe 25 mai, se vor desfășura cursele de adulți și adolescenți, iar duminică, pe 26 mai, vor avea loc Cursele Copiilor. Pe lângă proba de mers, cei care doresc să participe la eveniment se vor putea înscrie pentru a alerga la următoarele curse:

Maratonul Continental (42,2 km), Semimaratonul Joyson (21,2 km), Crosul MultiversX (5,3 km), Decathlon TeamRun (21,1 km), Squad Race by Zacaria (3,4 km), Wenglor 10k (10 km). Copiii vor putea alerga, în funcție de vârstă, la următoarele categorii: 4-5 ani (500 m), 6-7 ani (700 m), 8-9 ani (1000 m), 10-12 ani (1250 m). La fel ca în ultimii ani, cei care nu vor putea fi în Sibiu în ziua evenimentului sau nu vor putea să ia startul din Piața Mare, se pot înscrie la cursa „Aleargă peste tot” cu GLS. Cei care optează pentru această cursă au posibilitatea să alerge de oriunde se află între 25 mai – 28 iunie.

Înscrierile pentru alergători sunt deschise până în 7 mai, ora 23:59, pe site-ul MIS: https://maratonsibiu.ro/ro/inscriere-alergator.

*****

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, partenerul principal MultiversX și partenerii locali: Agile Freaks, Continental, Joyson Safety Systems, Wenglor, GLS, Zacaria, Bilstein, Decathlon, Colt, Scandia, Sam Transport, Muzeul Astra.

Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Prin intermediul maratonului, Fundația Comunitară Sibiu își propune să susțină spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții.                               

La ediția din 2023 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 6.560 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 4.324 de susținători.

De-a lungul celor 12 ediții, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 332 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale etc.

sursa articol: sibiu100.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.