Pentru luna aprilie, Muzeul Astra pregătește atât pentru sibieni, dar și pentru turiști, evenimente ce se derulează în zona gospodăriilor de agricultori din Podișul Transilavaniei, gospodăriilor din Maramureș, din Almaș, atelierului de dogar din Vrancea, bisericii din Bezded ori gospodăriei de preot din județul Alba sau complexului arhitectonic maramureșean din Călinești, Berbești.

Alături de meșterii Belei din județul Alba și Pavel Lupașc din județul Vrancea, vizitatorii vor avea posibilitatea de a beneficia de ateliere de prelucrare a lemnului, cu specific pastoral, începând cu 11 aprilie și până pe 14 aprilie, între orele 10.00-12.00 și 14.00-16.00 și pe 15 aprilie, orele 10.00-12.00 în baza biletelor achiziționate de la casa de bilete a Muzeului, astfel: 35 lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari, 9 lei pentru studenți sau elevi.

,,Meșterii Belei din județul Alba și Pavel Lupașc din județul Vrancea, vor confecționa bâte încrestate, putineie, donițe, răbojuri și alte obiecte din lemn folosite în gospodăriile de păstori sau în construcțiile de la munte.

În unele zone, în funcție de resursa disponibilă, se foloseau diverse tipuri de lemn. Etapele confecționării vor fi prezentate și explicate de cei doi meșteri, publicul putând experimenta secvențe de lucru.“, declară Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt, Muzeul ASTRA.

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.