A început curățenia de primăvară la Sibiu! Odată cu încălzirea vremii, Primăria Sibiu a început de luni, 21 martie, curățenia de primăvară în spațiile publice, parcuri și zonele verzi din oraș.

Astfel, Primăria anunță că, în perioada 21 martie – 15 aprilie, pe străzile din Sibiu se vor efectua următoarele tipuri de activități:

  • Curățarea rigolelor pentru îndepărtarea depunerilor acumulate în sezonul rece ca urmare a acțiunilor de deszăpezire;
  • Măturarea și spălarea mecanizată a străzilor. Precizăm că în perioada rece, în contextul temperaturilor scăzute, spălarea străzilor nu s-a putut realiza din punct de vedere tehnic;
  • Măturarea manuală a zonelor în care nu este posibil accesul cu utilaje (ex: parcări, alei de acces).

Acțiunile vor fi realizate prin intermediul operatorului de salubrizare care va utiliza 9 utilaje pentru măturat și spălat și 3 echipe cu un total de 45 de lucrători pentru operațiunile manuale. Acestea se vor realiza etapizat, pe zone, iar în ariile aglomerate în care locurile de parcare sunt ocupate de regulă, se vor distribui fluturași pentru informarea cetățenilor. Poliția Locală va acorda sprijin și va proceda la închiderea temporară a unor locuri de parcare și chiar la mutarea mașinilor parcate.

Primăria Sibiu promite că va anunța în timp util cetățenii, cu privire la parcările și străzile care necesită închidere temporară pentru salubrizare.

A început curățenia de primăvară la Sibiu!

Curățenie generală se face și în parcuri și zonele verzi. Echipele Serviciului public de specialitate au început deja lucrările care vor continua și în perioada următoare:

  • Arborii vor fi curățați de crengile uscate și toaletați;
  • Gardul viu va fi tuns și curățat de părțile uscate, urmând să se facă și completări acolo unde este degradat;
  • Pământul din jurul tufelor de trandafiri care a protejat tulpina inferioară a acestora în sezonul rece a fost îndepărtat. Tufele au fost toaletate, iar în jurul lor a fost așternută scoarță pentru a împiedica dezvoltarea buruienilor;
  • S-a început și completarea sensurilor giratorii cu plante, iar în vazele decorative amplasate în unele dintre zone verzi urmează să fie plantate flori.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.