Fabrică din Valea Aurie demolată pentru a face loc unui nou supermarket. Reprezentanții unei companii care dezvoltă spații logistice a inițiat un proiect urbanistic pentru demolarea unor spații industriale din Valea Aurie, în locul cărora să fie amenajat un supermarket.

Aproape 7.600 de mp măsoară terenul de pe strada Theodor Mihali, nr. 3-5, ocupat în prezent de mai multe hale industriale. Aceste hale ar urma demolate, iar pe terenul astfel eliberat ridicat un supermarket care, împreună cu anexele, să aibă o suprafață construită de 2.620 de mp (față de cei aproximativ 4.000 de mp cât măsoară actualele hale).

Este rezumatul planului urbanistic zonal elaborat de filiala din România a Warehouses De Pauw (WDP), un grup belgian specializat în spații logistice. Planul a fost supus consultării publice de către administrația Sibiului.

Fabrică din Valea Aurie demolată pentru a face loc unui nou supermarket

Respectiva documentație mai prevede ca 20% din suprafața terenului (adică 1.519 mp) să fie dedicată spațiilor libere și plantate, iar cea mai mare parte (45,5% – 3.455 de mp) să fie alocată parcărilor și circulațiilor.

”Construcțiile nou-propuse pe parcela care a inițiat prezenta documentaţie vor avea un aspect arhitectural și dotări corespunzătoare funcțiunilor posibile – activități economice cu caracter terțiar, respectiv funcțiuni comerciale”, se arată în memoriul de prezentare a PUZ-ului.

Accesul în viitorul supermarket ar urma să se facă atât din strada Theodor Mihali, cât și din strada Fântânele. Pe aceiași stradă Fântânele funcționează un supermarket Profi

În România, cei de la WDP au dezvoltat spații comerciale pentru mai multe lanțuri comerciale internaționale. Documentația supusă consultării sibienilor nu precizează pentru care dintre acestea se intenționează amenajarea supermarketului din cartierul Valea Aurie.

Sibienii care au opinii și sugestii referitoare la acest plan urbanistic sunt invitați să le transmită în scris Primăriei (pms@sibiu.ro) până cel mai târziu pe 21 martie 2022.

sursa articol: turnulsfatului

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.