Un bărbat a lăsat moștenire 265.000 de euro, dar familia nu îi poate încasa. Un bărbat din Suedia, care a murit la 98 de ani, în 2018, a lăsat în urmă o moștenire care riscă să fie arsă. Este vorba despre o suma mare de bani pentru care familia nu poate dovedi proveniența.

Gunnar Johansson nu a fost căsătorit niciodată și nici nu a avut copii. El ducea un stil de viață foarte simplu. În ultimii ani el a fost îngrijit de o vecină, care a mărturisit că bătrânul nu o lăsa să cheltuiască mai mult de 20 de euro pe săptămână la cumpărături, conform Bild, care citează presa suedeză. 

Se pare că bărbatul a trăit atât de cumpătat, încât a reușit să economisească foarte mulți bani. Mai exact, după moartea sa, rudele au găsit în dulap o geantă cu bani, 2.663.520 de coroane suedeze, echivalentul a 265.000 de euro

Problema este că bancnotele sunt vechi. În 2015, în Suedia au fost introduse bancnote noi, iar cele vechi nu mai sunt valabile din 2016.

Un bărbat a lăsat moștenire 265.000 de euro, dar familia nu îi poate încasa. Banca vrea să ardă banii!

Cei care au bancnote vechi le pot schimba la „Riksbanken”, banca de stat suedeză, dar dacă vrei să schimbi bancnote vechi, trebuie să poți dovedi exact de unde au venit, de fapt, banii, altfel pot proveni din anumite “tranzacții infracționale”.

Familia a reușit să scoată extrase de cont din care să rezulte că Johansson și-a retras toți banii lună de lună, dar banca a refuzat să accepte extrasele de cont ca fiind dovadă.

Așa că un nepot al bărbatului a ajuns în instanță cu acest caz. În primă instanță, moștenitorilor li s-a făcut dreptate, dar a doua instanță a dat dreptate băncii. Acum, decizia finală urmează să fie luată de Curtea Administrativă Supremă din Suedia.

Nepotul bărbatului spune că pe lângă faptul că banii ar face foarte mult bine familiei, ei sunt deranjați și de faptul că un bătrân care nu a făcut rău nimănui poate fi considerat un infractor. 

sursa articol: stirileprotv

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..