CJ Sibiu: proiect de peste 260 mil eur pt o nouă centură ocolitoare a municipiului. Cel mai important proiect pentru care Consiliul Județean Sibiu solicită bani prin Programul ”Anghel Saligny” este cel al construirii  ”Variantei Ocolitoare Sibiu Sud”, o a doua centură în regim de autostradă, a municipiului Sibiu.

Costul estimat al lucrării este 1,3 miliarde de lei, (260 de milioane de euro) și urmează să treacă prin șase localități, pe lângă Sibiu: Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, se arată în documentația care însoțește un proiect de hotărâre ce se va afla joi, pe masa consilierilor județeni.

CJ Sibiu: proiect de peste 260 mil eur pt o nouă centură ocolitoare a municipiului. Cifrele acestei investiții

La prețul estimat s-a ajuns după ce s-a stabilit un preț mediu pe kilometru al altor lucrări similare. Așa s-a stabilit că valoarea medie este de 4.050.000 euro/km, la un curs euro de 4,9471 lei din data de 30.09.2021, reprezentând 20.035.755 lei/km.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții este de 1,369,643,462.73 lei cu TVA inclus.

De la bugetul de stat se solicită 1,2 miliarde de lei cu TVA, iar valoarea finanțată de la bugetul local este de 129 de milioane de lei.

Pe lângă acest proiect, CJ Sibiu a mai depus pe ”Anghel Saligny” alte opt proiecte de reabilitare a unor drumuri județene.

În total, sunt 183 de kilometri de drumuri județene ce ar urma să fie reabilitați cu bani prin acest program, cu costuri estimate la 1,69 miliarde de lei.

sursa articol: g4media

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.